HomeHL-EconomyΣχέδιο για πληρωμή φόρου εισοδήματος σε μηνιαίες δόσεις

Σχέδιο για πληρωμή φόρου εισοδήματος σε μηνιαίες δόσεις

Για διευκόλυνση των φορολογούμενων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις εφορίες να χτυπάνε «κόκκινο», το υπουργείο Οικονομικών ξαναφέρνει στην επιφάνεια την πρόταση για μηνιαία εξόφληση φόρου εισοδήματος.

Το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών είναι η καταβολή του φόρου εισοδήματος έως έξι μηνιαίες δόσεις αντί για τρεις διμηνιαίες όπως ισχύει σήμερα. Με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων να έχουν ήδη σπάσει το φράγμα των 95 δισ. ευρώ και να κινούνται πλέον απειλητικά προς τα 100 δισ. ευρώ, το επιτελείο της υφυπουργού Οικονομικών Παπανάτσιου εξετάζει λύσεις προκειμένου να ανακόψει τον ρυθμό αύξησης των ληξιπρόθεσμων χρεών, όπως αναφέρει η Ημερησία.

Στο πλαίσιο αυτό, βγάζει ξανά από το συρτάρι την πρόταση που προβλέπει εξόφληση του φόρου εισοδήματος, που θα προκύψει με την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων, σε μηνιαίες δόσεις, οι οποίες θα ξεκινούν από το τέλος Ιουλίου και θα φθάνουν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι με την καταβολή μικρότερων ποσών σε μηνιαία βάση αντί των τριών διμηνιαίων που ισχύουν σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο είχε επιχειρήσει και ο προκάτοχος της κ. Παπανάτσιου, Τρύφων Αλεξιάδης ωστόσο η πρόταση του για εξόφληση φόρου εισοδήματος σε έξι ή επτά μηνιαίες δόσεις είχε προσκρούσει στην κατηγορηματική άρνηση των θεσμών.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση