HomeΕΛΛΑΔΑΗ ώρα της αλήθειας: Τραμπ και ΔΝΤ παίρνουν θέση για την Ελλάδα

Η ώρα της αλήθειας: Τραμπ και ΔΝΤ παίρνουν θέση για την Ελλάδα

Σύσκεψη τη Δευτέρα το μεσημέρι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα απασχολήσει η έκθεση για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Η σύσκεψη του ΔΝΤ αναμένεται εκτός απροόπτου να ξεκινήσει τη Δευτέρα στις 2 το μεσημέρι (9 το βράδυ ώρα Ελλάδος). Οι αξιωματούχοι του Ταμείου θα παρουσιάσουν την έκθεση και στη συνέχεια θα μιλήσει, ως είθισται, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας, Μιχάλης Ψαλιδόπουλος.

Θα καταθέσουν τις απόψεις τους και όλοι οι άλλοι αντιπρόσωποι και έχει μεγάλη σημασία η τοποθέτηση του Αμερικανού εκπροσώπου, καθώς για πρώτη φορά θα γνωρίζουμε τη θέση της νέας κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ. Ο κ. Ψαλιδόπουλος είχε επαφές με όλους τους συναδέλφους του και όπως αναφέρουν πληροφορίες, δεν αναμένονται εκπλήξεις ή δυσάρεστες καταστάσεις.

Σύμφωνα με το δημοσιογράφο Μιχάλη Ιγνατίου «κατά τη συνεδρίαση δεν πρόκειται να ληφθεί καμία απόφαση για την χρηματοδοτική συμμετοχή του Ταμείου στο Ελληνικό Πρόγραμμα διότι απαιτούνται εντελώς άλλες διαδικασίες».

Πριν απ’ όλα πρέπει να ολοκληρωθεί η παρούσα αξιολόγηση και στη συνέχεια ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης Πολ Τόμσεν να παρουσιάσει έκθεση στο ΔΣ, την οποία θα ετοιμάσει η Ντέλια Βελκουλέσκου.

Αυτό δεν προβλέπεται να συμβεί σύντομα, όχι μόνο επειδή καθυστερεί η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, αλλά και για ένα άλλο λόγο:

«Όλο και περισσότερο, οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ τείνουν να ενστερνιστούν την ιδέα της διατήρησης του σημερινού καθεστώτος του Ταμείου στο Ελληνικό Πρόγραμμα, ως τεχνικός και μόνο σύμβουλος», εκτιμά ο Μ. Ιγνατίου.

Πηγή του ΔΝΤ δήλωσε στο mignatiou.com ότι για να αλλάξει αυτό το καθεστώς, πρέπει να Ευρωπαίοι δανειστές να αποδεχθούν γενναία αναδιάρθρωση των ελληνικών δανείων ή να εξευρεθεί άλλος πολύ πειστικός λόγος που θα καθιστά το ελληνικό χρέος βιώσιμο.

real.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση