HomeΕΛΛΑΔΑΒενιζέλος: Κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας και με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ

Βενιζέλος: Κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας και με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρή κριτική από τα Γιάννενα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο ζήτημα της οικονομίας, έκανε από τα Ιωάννινα σε δηλώσεις του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για  μία άλλη κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας όλων των δημοκρατικών δυνάμεων ευρωπαϊκού προσανατολισμού, με τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ήττα του, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αξιολόγηση και τη ρευστότητα της κατάστασης στο μέτωπο της Οικονομίας, δήλωσε ότι το πρόβλημα της οικονομίας είναι πολιτικό. «Η κυβέρνηση» συμπλήρωσε, «με την ύπαρξή της και με την τακτική που ακολουθεί, πολλαπλασιάζει το πρόβλημα. Κυνηγάει την ουρά της. Κλείνει- δεν κλείνει η αξιολόγηση, στο μεταξύ καταρρέει η πραγματική οικονομία και βυθίζεται ξανά στην κρίση η χώρα, ενώ θα έπρεπε, να έχουμε βγει από το 2015 από το μνημόνιο και να έχουμε πάει σε ένα άλλο καθεστώς.

»Αυτό το οποίο επείγει αυτήν τη στιγμή, είναι να αποκτήσει η χώρα ρυθμό και στρατηγική. Με την κυβέρνηση λοιπόν αυτή και με τη Βουλή αυτήν, αυτό δεν επιτυγχάνεται.

»Έχουμε ανάγκη από μια άλλη κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας όλων των δημοκρατικών δυνάμεων ευρωπαϊκού προσανατολισμού, με τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ήττα του και αφού πάει στα μεγέθη που πρέπει να πάει λόγω της βλάβης που έχει προκαλέσει, αλλά δεν αρκεί να έχει μία άλλη κυβέρνηση, πρέπει η κυβέρνηση αυτή να εφαρμόσει τη μόνη υπεύθυνη και εφικτή εθνική στρατηγική, εκείνη που εμείς χαράξαμε και έχει αποδειχθεί ότι, είναι η μόνη που μπορεί να βγάλει τη χώρα, από την περιδίνηση».

Σε ερώτηση για το εάν ζητάει εκλογές απάντησε:

«Το να ζητάει κανείς εκλογές, όταν σε ένα κοινοβουλευτικό σύστημα τις εκλογές τις καθορίζει η κυβέρνηση στην πραγματικότητα, είναι λίγο μάταιο. Αν είχε αίσθηση ευθύνης ο κ. Τσίπρας, θα είχαμε κάνει εκλογές από …προχθές».

Ο κ. Βενιζέλος, έφτασε χθες στα Ιωάννινα και σήμερα ήταν ομιλητής σε πολιτική εκδήλωση με θέμα, «Η θέση της Ελλάδας σε μία Ευρώπη που αμφισβητείται», την οποία διοργάνωσε ο Κύκλος Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση.

Την εκδήλωση, παρακολούθησε και ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, Κώστας Τασούλας.

Kathimerini.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση