HomeHL-MarketΊδρυμα Vodafone: Υλοποιεί τα Instant Classrooms στην Ελλάδα

Ίδρυμα Vodafone: Υλοποιεί τα Instant Classrooms στην Ελλάδα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τεχνολογίες που δημιουργούν νέες προοπτικές σε ανθρωπιστικές κρίσεις για την εκπαίδευση και υποστήριξη παιδιών προσφύγων και κοινωνικά αποκλεισμένων ατόμων

Tο Ίδρυμα Vodafone, σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS, εφαρμόζει ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που αξιοποιεί την τεχνολογική λύση “Instant Classrooms” και  αφορά στην εκπαίδευση παιδιών ηλικίας 4 έως 14 ετών όπου διαμένουν σε δομές φιλοξενίας προσφύγων στην Ελλάδα.

Τα Instant Classrooms περιλαμβάνουν τεχνολογικό εξοπλισμό, όπως φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και προβολέα (projector) που είναι στη διάθεση των εκπαιδευτικών των Παιδικών Χωριών SOS. Επίσης, περιλαμβάνουν tablets με προεγκατεστημένες εφαρμογές και εκπαιδευτικό υλικό, τα οποία διατίθενται στους μαθητές που διαμένουν στις δομές και θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Ο εξοπλισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παράδοση διαδραστικών μαθημάτων, ακόμα και σε σχολεία που δεν διαθέτουν ηλεκτρικό ρεύμα ή πρόσβαση στο διαδίκτυο και περιλαμβάνει διακομιστή (server) με κινητό εκπαιδευτικό περιεχόμενο, τοπικά προσβάσιμο από τους δασκάλους.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, δίνεται στους μαθητές η δυνατότητα εκμάθησης γλωσσών, αλλά και δημιουργικής απασχόλησης με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού προσωπικού των Παιδικών Χωριών SOS, με στόχο την ενσωμάτωσή τους στις κοινωνίες, όπου τελικά θα εγκατασταθούν.

Ο Χάρης Μπρουμίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας δηλώνει: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που το Ίδρυμα Vodafone ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας για στήριξη του έργου των Παιδικών Χωριών SOS, ενός φορέα με σημαντικό ανθρωπιστικό έργο στην Ελλάδα. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, το Ίδρυμα Vodafone αξιοποιεί την τεχνολογία των τηλεπικοινωνιών και ανταποκρίνεται σε επείγουσες ανάγκες, με στόχο  την υποστήριξη και ανακούφιση των ανθρώπων που βιώνουν σημαντικές προκλήσεις».

Τα Instant Classrooms δίνουν σε παιδιά προσφύγων και σε εκπαιδευτικούς πρόσβαση στο διαδίκτυο, αλλά και σε ψηφιακό εκπαιδευτικό περιεχόμενο με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης σε περιοχές που αντιμετωπίζουν ζητήματα φτώχειας, κοινωνικού αποκλεισμού ή έκτακτες κοινωνικές ανάγκες στις χώρες όπου δραστηριοποιείται η Vodafone. Έως τώρα, 31 Instant Classrooms του Ιδρύματος Vodafone βοηθούν –σε μηνιαία βάση- στην εκπαίδευση 3.000 παιδιών προσφύγων και 600 εκπαιδευτικών.

Αναγνωρίζοντας τις έκτακτες και συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των προσφύγων στην Ελλάδα από την αρχή της προσφυγικής κρίσης, το Ίδρυμα Vodafone ανέλαβε μία σειρά πρωτοβουλιών. Προσέφερε δωρεάν επικοινωνία μέσω Internet, εγκαθιστώντας Wi-Fi Instant Network και άλλες υποδομές συνδεσιμότητας για πρόσβαση στο διαδίκτυο σε δομές υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων στη χώρα.

Από το Νοέμβριο του 2015 έως το Μάιο του 2016, περισσότερες από 84.000 συσκευές συνδέθηκαν από τα σημεία πρόσβασης Wi-Fi που είχαν εγκατασταθεί στις δομές φιλοξενίας προσφύγων σε Λέσβο, Σάμο και Ειδομένη, παρέχοντας δωρεάν επικοινωνία που αντιστοιχεί σε 15 εκατομμύρια λεπτά ομιλίας ή 1,7 δισεκατομμύρια μηνύματα Whatapp. Παράλληλα, εγκαταστάθηκαν κινητές μονάδες φόρτισης συσκευών κινητής επικοινωνίας -Instant Charger- για να καλύψουν τις ανάγκες των δομών υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων. Επιπλέον, στις δομές χωρίς δυνατότητα σύνδεσης στο internet, πραγματοποιήθηκε διανομή 2.000 καρτών SIMs για δωρεάν πρόσβαση σε δεδομένα  μεγέθους 5GB, προκειμένου να συνεχίσουν να είναι σε επαφή με τις οικογένειες τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση