HomeΚΟΣΜΟΣΕπέκταση της συνεργασίας μεταξύ Lufthansa και Etihad

Επέκταση της συνεργασίας μεταξύ Lufthansa και Etihad

Εμπορική συμφωνία 100 εκατ. δολαρίων και πτήσεις κοινού κωδικού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα εμπορική συνεργασία, αξίας 100 εκατ. δολαρίων, για τη διεθνή τροφοδοσία ανακοίνωσαν η Etihad Aviation Group και η Lufthansa German Airlines, μέλος του μεγαλύτερου αεροπορικού ομίλου στην Ευρώπη. Επίσης, συμφώνησαν σε ένα μνημόνιο συνεργασίας για την επισκευή και τον τεχνικό έλεγχο των αεροσκαφών. Οι πτήσεις κοινού κωδικού μεταξύ της Φρανκφούρτης, του Μονάχου και του Αμπου Ντάμπι ξεκίνησαν την 1η Φεβρουαρίου, ενώ θα ακολουθήσουν πτήσεις προς το Ρίο ντε Τζανέιρο και τη Μπογκοτά.

Το τετραετές συμβόλαιο προβλέπει ότι η Lufthansa’s LSG Sky Chefs θα παρέχει διεθνείς υπηρεσίες τροφοδοσίας στην Etihad Airways σε 16 πόλεις σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική. Αυτό καθιστά την LSG το μεγαλύτερο πάροχο τροφοδοσιών για τον εθνικό αερομεταφορέα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που έχει έδρα εκτός των Εμιράτων.

Επίσης, η Etihad Aviation Group και η Lufthansa Technik (LHT) υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με  σκοπό τη διερεύνηση της συνεργασίας τους  στον τομέα της συντήρησης, και των επισκευαστικών υπηρεσιών για όλη την Etihad Airways και τους στρατηγικούς συνεργάτες της, αφήνοντας ανοικτά πολλά ενδεχόμενα για συνεργασία με την Etihad Airways Engineering.

Οι δυο πλευρές εξετάζουν την περαιτέρω συνεργασία τους σε πολλαπλά επίπεδα, συμπεριλαμβανομένων των εμπορευματικών δραστηριοτήτων, προμηθειών και υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών προκειμένου να βελτιώσουν την ανταγωνιστική τους προσφορά σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Αμπου Ντάμπι, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του εθνικού αερομεταφορέα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων κ. James Hogan δήλωσε: «Οι συμφωνίες βρίσκονται στο επίκεντρο της στρατηγικής μας και παραμένουν το θεμέλιο μας ώστε να είμαστε ανταγωνιστικά αποτελεσματικοί και αποδοτικοί σε μια σύνθετη και ανταγωνιστική παγκόσμια αγορά».

«Η συνεργασία μας με έναν από τους πιο καταξιωμένους Ομίλους στο χώρο των αερομεταφορών είναι αναμφίβολα η πιο σημαντική συνεργασία με έναν αερομεταφορέα, με τον οποίο δεν υπάρχει μετοχική αλληλεξάρτηση, που έχουμε ανακοινώσει ποτέ. Αυτή η συνεργασία είναι η βάση για μια πιο ολοκληρωμένη και ευρεία συνεργασία σε πολλαπλά επίπεδα μεταξύ των δύο εταιρειών» συμπλήρωσε, τονίζοντας τη δέσμευση της εταιρείας στην ευρωπαϊκή στρατηγική ανάπτυξης.

Για μια συνεργασία που θα προσφέρει προστιθέμενη αξία στους πελάτες και τους μετόχους του γερμανικού Ομίλου, έκανε λόγο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Lufthansa Group, κ. Carsten Spohr. «Η συνεργασία με την Etihad Aviation Group ταιριάζει απόλυτα με την παγκόσμια στρατηγική του Lufthansa Group για τους επιβάτες των αερομεταφορέων μας καθώς και τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών μας».

Επέκταση των δικτύων με πτήσεις κοινού κώδικα

Εχουν ήδη ανακοινωθεί οι πτήσεις κοινού κωδικού μεταξύ των δύο αεροπορικών ομίλων, για πτήσεις μεταξύ του Αμπου Ντάμπι και της Γερμανίας. Η Lufthansa θα τοποθετήσει τον κωδικό της «LH» στις πτήσεις της Etihad Airways, που θα πραγματοποιούνται για δύο φορές την ημέρα, μεταξύ του κόμβου της στο Αμπου Ντάμπι και των δύο αεροδρομίων της στη Φρανκφούρτη και στο Μονάχο. Με τη σειρά της, η Etihad θα τοποθετήσει τον κωδικό της «EY» στις διηπειρωτικές πτήσεις μεγάλων αποστάσεων της Lufthansa, χωρίς ενδιάμεση στάση, μεταξύ της έδρας της στη Φρανκφούρτη, την επιχειρηματική και εμπορική πρωτεύουσα της Γερμανίας, και το Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας και της Κολομβιανής πρωτεύουσας, Μπογκοτά, μετά την κυβερνητική έγκριση.

Η συμφωνία για τις πτήσεις κοινού κωδικού θα αυξήσει τις παγκόσμιες διασυνδέσεις και των δύο αερομεταφορέων, προσφέροντας στη Lufthansa τη δυνατότητα να αυξήσει την πρόσβαση σε σημαντικές αγορές που τροφοδοτούν όλη την ινδική υποήπειρο, μέσω Αμπου Ντάμπι, ενώ η Etihad θα αποκτήσει πρόσβαση στη Νότια Αμερική μέσω της Γερμανίας.

tovima.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση