HomeHL-WorldΧιλή: 333 εκατ. δολάρια οι ζημιές έως τώρα από τις καταστροφικές πυρκαγιές

Χιλή: 333 εκατ. δολάρια οι ζημιές έως τώρα από τις καταστροφικές πυρκαγιές

11 νεκροί, 1.500 σπίτια κάηκαν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι τεραστίων διαστάσεων δασικές πυρκαγιές στη Χιλή έχουν προκαλέσει έως τώρα ζημιές περίπου 333 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας, Ροντρίγκο Βαλντέζ.

Εντεκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πυρκαγιές, 1.500 σπίτια καταστράφηκαν, ενώ τουλάχιστον 1.433.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Στις ζημιές δεν υπολογίζονται εκείνες που έχουν προκληθεί σε μικρούς και μεσαίους παραγωγούς, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο Βαλντέζ ανακοίνωσε ότι θα κατανεμηθούν 100 εκατ. δολάρια από τον τρέχοντα προϋπολογισμό, για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες, ενώ άλλα 233 εκατ. δολάρια θα αντληθούν από το ταμείο εκτάκτων αναγκών, για τον ίδιο λόγο.

«Αυτές είναι οι δαπάνες που θα αναλάβει το κράτος με βάση την αρχική εκτίμηση των ζημιών», τόνισε ο Βαλντέζ. «Η κατάσταση μπορεί να αλλάξει όταν έχουμε περισσότερες πληροφορίες και θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη των πυρκαγιών», συμπλήρωσε για τις πυρκαγιές που η πρόεδρος της Χιλής έχει χαρακτηρίσει ως τη χειρότερη καταστροφή του είδους.

Πυροσβέστες από ξένες χώρες και ειδικοί από την Αργεντινή, την Βραζιλία, την Κολομβία, την Γαλλία, την Ιαπωνία, το Μεξικό, τον Παναμά, το Περού, την Πορτογαλία, τις ΗΠΑ και την Βενεζουέλα συνδράμουν στις επιχειρήσεις των τοπικών δυνάμεων για την κατάσβεση των 41 πυρκαγιών που εξακολουθούν να μαίνονται.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση