HomeHL-9Παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο… από τους ξενοδοχουπαλλήλους

Παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο… από τους ξενοδοχουπαλλήλους

Για τις εργασιακές συνθήκες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρέμβαση στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Φλεβάρη πραγματοποίησε η Επιτροπή Αγώνα Ξενοδοχουπαλλήλων, όπου ζήτησαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο να πάρει θέση για τις εργασιακές συνθήκες, που αντιμετωπίζουν οι χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι τα τελευταία χρόνια, με την μη εφαρμογή κλαδικής σύμβασης και την δυσκολία επιβίωσης τον χειμώνα με το επίδομα των 360 ευρώ που σε πολλές περιπτώσεις δίνεται μόνο για τρείς μήνες.

Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν:

“Μέσα από την παρέμβαση ανέδειξαν ότι οι εργαζόμενοι στον κλάδο έχουν αποκτήσει εμπειρία, που δείχνει ότι τα κέρδη του εργοδότη, δεν συμβαδίζουν με την ικανοποίηση των αναγκών και των δικαιωμάτων τους, αλλά χτίζονται πάνω στην όξυνση της εκμετάλλευσής τους.

Οι βασικοί άξονες των αιτημάτων της επιτροπής αγώνα αφορούν την υποχρεωτική εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και τα άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και εποχικών συναδέλφων. Η πλειοψηφία του Περιφερειακού συμβούλιου αρκέστηκε να μοιράσει «ευχολόγια» και λόγια «συμπαράστασης» για τα προβλήματα και τα αιτήματα του κλάδου και δεν κατονόμασαν την αιτία των προβλημάτων των ξενοδοχοϋπάλληλων.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου πλέον γνωρίζουν ότι απέναντι τους είναι όχι μόνο οι ξενοδόχοι αλλά οι κυβερνήσεις που τους στηρίζει και τοπικά η Περιφέρεια Κρήτης, η οποία συνεχίζει να μην παίρνει ουσιαστικά θέση για την κατάσταση των συναδέρφων του κλάδου και κάθε σεζόν τους αφήνει έρμαιο στους ξενοδόχους να πλουτίζουν από τις δικές μας πλάτες.

Αντιθέτως παίρνει μέρος στις ημερίδες των ξενοδοχειακών ομίλων και τουριστικών πρακτορείων στο πώς θα αξιοποιήσουν κομμάτια της Κρήτης στο όνομα της ανάπτυξης και της «βιομηχανίας του Τουρισμού», με διευκόλυνση επενδύσεων, συμβάλλοντας έτσι στην υλοποίηση του αντιλαϊκού πλαισίου στην Κρήτη. Η επίθεση στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις μας ήταν ολομέτωπη και συνολική και δεν πρόκειται να σταματήσει, αφού η μία κυβέρνηση μετά την άλλη θα συνεχίζει να νομοθετεί αντεργατικά μέτρα όσο δεν τους σταματάμε. Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι έχουμε ένα μόνο δρόμο.

•Να επιβάλλουμε με τον αγώνα μας να εφαρμοστούν οι συλλογικές συμβάσεις που υπάρχουν στον κλάδο, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση που κοροϊδεύει με το «ευρωπαϊκό κεκτημένο» για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, που δεν είναι άλλο από αυτό που θέλουν οι εργοδότες: 400 ευρώ για όλους …και πολλά είναι! •600 ευρώ επίδομα ανεργίας για όλους, άνεργους και εποχικούς για όλο το διάστημα της ανεργίας. Η χορήγηση του επιδόματος να γίνεται άμεσα, με την εγγραφή του εργαζόμενου στους καταλόγους του ΟΑΕΔ.

Ελάτε σε επαφή με το ΠΑΜΕ ώστε από κοινού να παλέψουμε να γίνει το σωματείο οργανωτής της πάλης μας: Για την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε αυτά τα χρόνια από ξενοδόχους – κυβερνήσεις – μνημόνια και με τις πλάτες της εργοδοτικής πλειοψηφίας του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Για να διεκδικήσουμε δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας και τον πλούτο και τη χλιδή που παράγουμε με τον ιδρώτα μας και μας τον κλέβουν μια χούφτα ξενοδόχοι, τραπεζίτες, βιομήχανοι, μεγαλέμποροι. Συνάδελφοι, είναι τώρα η ώρα να περάσουμε σε αγώνες που θα διεκδικούν όλα όσα εμείς παράγουμε και αυτοί μας κλέβουν. Τώρα είναι η ώρα να μιλήσουμε εμείς!”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση