HomeHL-9Οι αγρότες του Ηρακλείου αποφασίζουν για τις επόμενες κινήσεις τους

Οι αγρότες του Ηρακλείου αποφασίζουν για τις επόμενες κινήσεις τους

Σύσκεψη στην ΟΑΣΝΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον καλύτερο τρόπο, με τον οποίο μπορούν να οργανώσουν τον αγώνα τους, θα αποφασίσουν οι αγρότες του νομού Ηρακλείου στη σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί για μεθαύριο Κυριακή στη 1 μετά το μεσημέρι στα γραφεία της ΟΑΣΝΗ.

Οι αγρότες, που βρίσκονται στις επάλξεις εδώ και δύο εβδομάδες, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να οργανώσουν τις επόμενες κινήσεις τους, προκειμένου ο αγώνας τους να ενισχυθεί και το μήνυμα, που θέλουν να στείλουν στην κυβέρνηση να γίνει πιο ηχηρό από τις προηγούμενες φορές.

Οι ίδιοι δεν εγκαταλείπουν τις θέσεις τους, παραμένουν στα μπλόκα τόσο στον κόμβο των Πραιτωρίων όσο και στα Μεγάλα Χωράφια, διαμαρτυρόμενοι για τα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα, που προωθεί η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο.

Παράλληλα την ερχόμενη Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία στην Πλατεία των Λιονταριών με τη συμμετοχή αγροτών, αλλά και συλλόγων και σωματείων της πόλης, που στηρίζουν τον αγώνα του αγροτικού κόσμου.

Σε ανακοίνωση τους οι αγρότες από το μπλόκο των Πραιτωρίων επισημαίνουν:

“Το Μπλόκο Πραιτωρίων συνεχίζει τον αγώνα για επιβίωση, με παγκρήτιο και πανελλαδικό συντονισμό με δεκάδες μπλόκα, Αγροτικούς Συλλόγους, Ομοσπονδίες, μέσω της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Παλεύουμε στο μπλόκο, αλλά και με κινητοποιήσεις για τα προβλήματα που μας βγάζουνε στον αγώνα για επιβίωση.

Χτες, αντιπροσωπεία του Συντονιστικού του Μπλόκου έκανε παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, μαζί με αντιπροσωπεία από το Μπλόκο των Μεγάλων Χωραφιών, όπου ζητήσαμε στήριξη του αγώνα και ξεκάθαρη θέση απέναντι στην πολιτική κυβερνήσεων-ΚΑΠ της ΕΕ. Αποκαλύφθηκε η στάση της πλειοψηφίας απέναντι στον αγώνα μας, και του ρόλου που παίζει η Περιφέρεια, ενώ μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση στάθηκε ουσιαστικά στο πλάι του αγώνα μας.

Ο περιφερειάρχης και οι αντιπεριφερειάρχες, μαζί με την πλειοψηφία των παρατάξεων, δήλωσαν ότι δήθεν συμφωνούν με τα αιτήματά μας, αλλά δεν χρειάζεται να το εκφράσουν με ένα ψήφισμα! Ταυτόχρονα υποστήριξαν την ΚΑΠ της ΕΕ και τόνισαν ότι δεν πρέπει να δαιμονοποιείται η επιχειρηματικότητα και οι μεγαλοπαραγωγοί.

Μάλιστα, αποκαλύφθηκε ότι την ερχόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί παγκρήτια σύσκεψη «Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών», στην οποία θα συμμετέχει η Περιφέρεια. Δηλαδή, θα μαζευτούν άνθρωποι που δεν εκπροσωπούν τίποτα παρά ανύπαρκτους συλλόγους και έκπτωτες ομοσπονδίες, μεγαλοεπιχειρηματίες, στελέχη Ενώσεων και Συνεταιρισμών, μαζί με εκπροσώπους κάποιων συλλόγων, που θα συζητήσουν με την Περιφέρεια τι αιτήματα θα βάλουν στο χαρτί για την κυβέρνηση, που θα μας βγάζουν μια ώρα αρχύτερα από τη γη μας! Ο κάθε συνάδελφος να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Σήμερα, έγινε κινητοποίηση στο υποκατάστημα του ΚΕΑΟ στο κτήριο του πρώην ΙΚΑ (Εσταυρωμένος), ενώσαμε τις φωνές μας με δεκάδες συναδέλφους αγρότες, από τους Αγροτικούς Συλλόγους Καζαντζάκη και Ηρακλείου, καθώς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να βάλει στο σφυρί τα εισοδήματα και τις περιουσίες μας, λόγω χρεών κάτω των 5.000€ στον ΟΓΑ, μέσω ΚΕΑΟ. Με μεγάλη μαχητικότητα, διεκδικήσαμε το δικαίωμα να συνεχίσουμε να παράγουμε ως αγρότες, απαιτώντας να παρθεί πίσω εδώ και τώρα το άθλιο αυτό μέτρο της κυβέρνησης.

Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες τις περιοχής να στηρίξουν το μπλόκο, να γραφτούν στον Αγροτικό Σύλλογο Αστερουσίων. Καλούμε τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ να βαδίσουν πλάι μας. Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωσή μας και τη συμμαχία μας.

Η μάχη συνεχίζεται. Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση