HomeΕΛΛΑΔΑΠροκαταρκτική έρευνα για καταγγελίες του πρόεδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού περί εκβιασμών

Προκαταρκτική έρευνα για καταγγελίες του πρόεδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού περί εκβιασμών

Προκειμένου να ασκηθούν οι δέουσες ποινικές διώξεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρέμβαση έκανε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου στις καταγγελία του πρόεδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Δημήτρη Κυριτσάκη περί βουλευτών που εκβιάζουν την επιτροπή μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου κατ΄ εντολή δικηγορικής εταιρείας.

Ο κ. Κυριτσάκης ενώπιον της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κατήγγειλε ότι «δικηγορικό γραφείο βρίσκει κάθε φορά έναν βουλευτή και τον βάζει να καταθέτει ερωτήσεις στη Βουλή για 4-5 εταιρείες για τις οποίες έχουν γίνει καταγγελίες».

Όπως διευκρίνισε ο πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Κυριτσάκης, «θέλουν με αυτό τον τρόπο να εκβιάσουν την επιτροπή για να προτεραιοποιεί τους ελέγχους όπως τους βολεύει και ασχολούμαι κάθε μέρα με αυτά».

Όμως, προσέθεσε ο κ. Κυριστάκης, η επιτροπή «δεν θα αποστεί από τους σκοπούς της να επιβληθεί μία τάξη στην αγορά».

Κατόπιν αυτών, η κυρία Δημητρίου διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών τα δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου με τις καταγγελίες του κ. Κυριτσάκη στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διερευνηθούν εάν τελέστηκαν ή όχι αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

Και σε καταφατική απάντηση να ασκηθούν οι δέουσες ποινικές διώξεις,

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση