HomeHL-GreeceΤην Τρίτη θα ανακοινωθεί η δικαστική απόφαση για τους εργαζομένους του ΔΟΛ

Την Τρίτη θα ανακοινωθεί η δικαστική απόφαση για τους εργαζομένους του ΔΟΛ

Από το Πρωτοδικείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για το εάν θα τους καταβληθούν δεδουλευμένες αποδοχές επτά μηνών, αναμένεται να γνωρίζουν την ερχόμενη Τρίτη το πρωί οι περίπου 500 εργαζόμενοι του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ).

Και αυτό διότι την Τρίτη, στις 10 το πρωί, το Πρωτοδικείο της Αθήνας αναμένεται να ανακοινώσει στις πιστώτριες τράπεζες και τους εργαζομένους εάν θα «μπλοκάρει» προσωρινά την εκποίηση κάθε περιουσιακού στοιχείου του ΔΟΛ και εάν θα «ξεμπλοκάρει» τον τροφοδότη λογαριασμό για να πληρωθούν οι επί επτά μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοί του.

Σήμερα, οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ έκαναν παρέμβαση στη συζήτηση ενώπιον του προέδρου υπηρεσίας του αιτήματος που έχουν καταθέσει τέσσερις τράπεζες.

Με το αίτημά τους, οι τράπεζες ζητούν έκδοση προσωρινής διαταγής για τη μη μεταβολή της περιουσίας του ΔΟΛ («ομπρέλα» προστασίας από τους υπόλοιπους πιστωτές που μπορούν να διεκδικήσουν εκποίηση περιουσίας για να εισπράξουν τα οφειλόμενα), τουλάχιστον μέχρι τις 3 Μαρτίου οπότε έχει προσδιοριστεί η εκδίκαση της κύριας αίτησης του που έχουν καταθέσει, ζητώντας να τεθεί η επιχείρηση υπό καθεστώς ειδικής διαχείρισης, με βάσει το νόμο Δένδια.

Κατά την παράστασή τους στη συζήτηση του αιτήματος των τραπεζών, οι δικηγόροι του συνόλου των εργαζομένων στο ΔΟΛ ζήτησαν, από τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων, να εξαιρεθεί ένας συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο κατατίθενται οι εισπράξεις από τις κυκλοφορίες και τα κέρδη των εντύπων. Με αυτόν τον τρόπο, θα εξασφαλιστεί όπως τόνισαν η καταβολή μέρους των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι επί επτά μήνες.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση