HomeHL-9Καταδικάστηκαν οι «6» για το… τσιγαράδικο στη Χρυσή

Καταδικάστηκαν οι «6» για το… τσιγαράδικο στη Χρυσή

Δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καταδικαστική  ήταν η απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης για τους έξι Ουκρανούς ναυτικούς που συνελήφθηκαν τον Αύγουστο του 2013 καθώς τους «τσάκωσαν» να μεταφέρουν στα αμπάρια φορτηγού πλοίου, που είχε αγκυροβολήσει στη νήσο Χρυσή, κοντέινερ με χιλιάδες λαθραία τσιγάρα.

Η υπόθεση, σήμερα εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό, με τους κατηγορούμενους να μην εμφανίζονται στο δικαστήριο και να δικάζονται ερήμην.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του cretapost, οι 6 Ουκρανοί καταδικάστηκαν σε έξι χρόνια ποινή κάθειρξης.

Η υπόθεση

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί μετά από επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, στα ανοιχτά της Ιεράπετρας, κοντά στη νήσο Χρυσή όταν αγκυροβόλησε το φορτηγό πλοίο «H. Dolgoruki» που έφερε σημαία Τόγκο.

Μολονότι ο καπετάνιος είχε δηλώσει τότε στις λιμενικές αρχές ότι το φορτηγό πλοίο ταξίδευε «κενό φορτίου» οι άνδρες του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας είχαν σαφείς ενδείξεις για το αντίθετο.

Πλωτό περιπολικό είχε προσεγγίσει το μικρό φορτηγό που είχε στο μεταξύ αγκυροβολήσει στη Χρυσή και οι λιμενικοί αφού επιβιβάστηκαν έκαναν έλεγχο εντοπίζοντας στα αμπάρια του 306.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων. Μάλιστα, είχε εκτιμηθεί τότε ότι οι απώλειες από τους διαφυγόντες δασμούς των λαθραίων τσιγάρων του «H. Dolgoruki» έφταναν το 1 εκατ. ευρώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση