HomeΚΡΗΤΗΣτη βουλή τα προβλήματα των οικιστών εκτός σχεδίου του Ηρακλείου

Στη βουλή τα προβλήματα των οικιστών εκτός σχεδίου του Ηρακλείου

Με παρέμβαση του Γραμματέα της ΝΔ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις συνεχείς παρατάσεις του νομοσχεδίου για τα ακίνητα εκτός σχεδίου πόλεως, καθώς και από τα δημοτικά πρόστιμα, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γεώργιο Σταθάκη.

Όπως επισημαίνεται στην αναφορά που κατέθεσε ο κ. Λ. Αυγενάκης «… Το πρόβλημα μας [Σύλλογος Οικιστών εκτός Σχεδίου Πόλεως], απασχολεί το ελληνικό κράτος πολλές δεκαετίες και εμάς μας έχουν φυλακισμένους με διάφορες πολιτικές που δεν δίνουν οριστικές λύσεις.

Το πρόβλημα το έχουν αποδεχτεί όλοι οι Πρωθυπουργοί και Υπουργοί από το 1981 και μετά, αλλά προσπαθούν με ημίμετρα ακόμα και σήμερα, να εισπράξουν μόνο χρήματα χωρίς να δίνουν λύση στο πρόβλημα.

… μετά από πιέσεις είναι σε διαβούλευση ένας νέος νόμος που θα είχε ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2016. Με την αλλαγή των Υπουργών  ο νόμος πήρε δεύτερη  παράταση για τον Φεβρουάριο του 2017. Τώρα μαθαίνουμε ότι  δόθηκε και άλλη παράταση για τον Μάιο του 2017. … Γιατί βάση του νόμου 4178/13 η δημοτική αρχή στέλνει καθημερινά πρόστιμα που ο κάθε ένας από εμάς δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει με αποτέλεσμα ο Δήμος Ηρακλείου να μπλοκάρει χιλιάδες Α.Φ.Μ. και να έχει νεκρώσει γενικά η αγορά του Ηρακλείου.

Ο μεγάλος προβληματισμός των Οικιστών είναι για ποιο λόγο δόθηκε παράταση … παρακαλούμε … μαζί με την παράταση να παγώσει τα πρόστιμα και την άμεση απελευθέρωση των μπλοκαρισμένων Α.Φ.Μ. έως την ισχύ του νέου νόμου».

Τέλος, στην αναφορά σημειώνεται ότι «… Επίσης θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι το Εθνικό Κτηματολόγιο στην περιοχή μας υπολειτουργεί γιατί τόσα χρόνια που αγωνιζόμαστε για την λύση του εξ αδιαιρέτου κανείς δεν ενδιαφέρθηκε αν και όλοι το αναγνωρίζουν. Πως θα λειτουργήσει το περουσιολόγιο αν πρώτα δεν ξεκαθαρίσουν χιλιάδες ιδιοκτησίες  εξ αδιαίρετου που υπάρχουν στο Ηράκλειο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση