HomeΚΡΗΤΗΕγκρίθηκε η Πολεοδομική Μελέτη για το Παλαιό Γεράνι

Εγκρίθηκε η Πολεοδομική Μελέτη για το Παλαιό Γεράνι

Υπογράφηκε σήμερα από τον υπουργό Γ. Σταθάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, υπέγραψε σήμερα το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, για την έγκριση της πολεοδομικής μελέτης του οικισμού Παλαιό Γεράνι, του Δήμου Πλατανιά Χανίων.

Πρόκειται για αποφασιστικό βήμα, με στόχο την υλοποίηση ενός έργου ιδιαίτερα σημαντικού, που θέτει ολοκληρωμένο πλαίσιο ως προς τις χρήσεις γης και τους όρους δόμησης του οικισμού και βάζει τέλος στο καθεστώς ασάφειας και αυθαιρεσίας. Η ολοκλήρωση του σχεδιασμού θα διασφαλίσει την προστασία του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος και παράλληλα θα ενισχύσει τη βιώσιμη αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής. Με την έγκριση της πολεοδομικής μελέτης ολοκληρώνεται, έτσι, ένας ατέρμονος κύκλος 14 ετών.

Πριν από την έγκριση προηγήθηκε η εκπόνηση σειράς μελετών από το Δήμο Πλατανιά (γεωλογικών, περιβαλλοντικών, οριοθέτησης ρεμάτων). Η υπογραφή του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος έγινε δυνατή ύστερα από την επεξεργασία και αναμόρφωσή του.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά Χανίων, Γιάννης Μαλανδράκης, εξέφρασε στον κ. Σταθάκη την ικανοποίησή και τις ευχαριστίες του για τις ενέργειες του ΥΠΕΝ, προκειμένου να υλοποιηθεί σήμερα ένα μακροχρόνιο, κοινό αίτημα, κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση