HomeΕΛΛΑΔΑΤούρκος ναυτικός συνελήφθη στην Ελευσίνα για κατασκοπεία

Τούρκος ναυτικός συνελήφθη στην Ελευσίνα για κατασκοπεία

Κατηγορείται ότι τραβούσε φωτογραφίες του ναυστάθμου Σαλαμίνας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τούρκος ναυτικός συνελήφθη στην Ελευσίνα για κατασκοπεία

Ένας 51χρονος τούρκος ναυτικός μέλος φορτηγού πλοίου «MAKBULE ANA» σημαίας Τουρκίας συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης με την κατηγορία της κατασκοπείας στο λιμάνι της Ελευσίνας.

Το θέμα αποκάλυψε η τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ» και όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος «ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, πρωινές ώρες της 01-02-2017 ότι, πλήρωμα περιπολικού σκάφους του Πολεμικού Ναυτικού εντόπισε 51χρονο αλλοδαπό, μέλος πληρώματος του Φ/Γ πλοίου «MAKBULE ANA» σημαίας Τουρκίας, να διενεργεί φωτογραφικές λήψεις περιοχών του Ναυστάθμου Σαλαμίνας, κατά τον διάπλου του πλοίου από την θαλάσσια περιοχή διαύλου Περάματος – Πειραιά.»

Το πλοίο είχε ξεκινήσει από Νικομήδεια με προορισμό την Ελευσίνα με 12μελες πλήρωμα μεταφέροντας μέταλλα. Τα στελέχη του ΠΝ που αντιλήφθηκαν τον ναυτικό ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ και το Λιμενικό Σώμα. Άμεσα λιμενικοί κατευθύνθηκαν στο σημείο που «έδεσε» το πλοίο και εντόπισαν τον 51χρονο τον οποίο συνέλαβαν ενώ στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνο του.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και με εντολή της συνελήφθη ο 51χρονος ναυτικός, για παράβαση του άρθρου 149α του Π.Κ.»

Ο 51χρονος οδηγήθηκε χθες Πέμπτη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά με τη διαδικασία του αυτοφώρου, απ’ όπου αφέθη ελεύθερος και ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 9 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κινητό τηλέφωνο του ναυτικού έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να εξεταστεί και το πόρισμα θα αποσταλεί στις δικαστικές αρχές.
tovima.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση