HomeΕΛΛΑΔΑΚοντονής: Στα όρια της τερατολογίας τα 600 δις ευρώ του Σώρρα

Κοντονής: Στα όρια της τερατολογίας τα 600 δις ευρώ του Σώρρα

«Ποιος λογικός άνθρωπος να μην καταλαβαίνει ότι είναι απάτη; Και παριστάνει τον σωτήρα του έθνους»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ευθύνες στη ΝΔ διότι, ως κυβέρνηση, δεν φρόντισε να διαβιβάσει αμέσως στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για αναίρεση απαράδεκτη δικαστική απόφαση που είχε εκδοθεί το 2013 και έδωσε στον Αρτέμη Σώρρα τη δυνατότητα να πανηγυρίζει ότι τα χρεόγραφά του είναι γνήσια, αν και πλαστά, επέρριψε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Ταυτόχρονα ο υπουργός έστειλε μήνυμα, πως «η δικαιοσύνη που επιτελεί το έργο της, θα πρέπει σε παρόμοιες περιπτώσεις με ευρύτερο κοινωνικό ενδιαφέρον, να προστατεύσει τους πολίτες και να μην τις αντιμετωπίζει με γραφειοκρατικό τρόπο αλλά κατά προτεραιότητα και αμέσως».

Το θέμα του Αρτέμη Σώρρα και της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις», συζητήθηκε το πρωί στη Βουλή, με πρωτοβουλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε ότι ο ακραία ρατσιστικός λόγος αυτού του κυρίου και αυτής της οργάνωσης, έφτασε σε σημείο πρόσφατα να απευθύνεται εναντίον των παραολυμπιονικών με χαρακτηρισμούς που εκφεύγουν όχι τα όρια της ευπρέπειας αλλά οποιοδήποτε όριο μιας ανθρώπινης συμπεριφοράς. «Αυτά τα οποία είπε εις βάρος των παραολυμπιονικών, δηλαδή συνανθρώπων μας που δίνουν ένα παράδειγμα αγωνιστικότητας και ήθους στην ελληνική κοινωνία, αυτό πρέπει να προβληματίσει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και όσων τον ακολουθούν αυτή τη στιγμή», είπε ο Σταύρος Κοντονής.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε ότι αυτή την ώρα έχουν σχηματιστεί τέσσερις ποινικές δικογραφίες οι οποίες εξετάζονται αυτοπροσώπως από τον αρμόδιο εισαγγελέα πλημμελειοδικών και βρίσκονται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης. Ενημέρωσε ταυτόχρονα ότι έχει ασκηθεί αναίρεση από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου εναντίον μιας απόφασης στην οποία διαλαμβάνονταν παρεμπίπτουσες κρίσεις ότι έχει αποδειχθεί πως πράγματι ο κύριος αυτός έχει στην κατοχή του ένα πληρεξούσιο και ότι διαχειρίζεται ένα fund 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και «αυτή τη δικαστική απόφαση την ανέμιζε ο κύριος αυτός και πανηγύριζε ότι είναι διαχειριστής αυτού του χρηματικού ποσού».

Στο σημείο αυτό ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε ότι μόλις πληροφορήθηκε την ύπαρξη αυτής της απόφασης, αμέσως την διαβίβασε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τα περαιτέρω. «Πρωτοβουλία της κυβέρνησης ήταν η διαβίβαση αυτή και εξαιτίας αυτής της ενέργειας έχει ασκηθεί πλέον η αναίρεση και ευελπιστώ ότι αυτή η απόφαση θα ακυρωθεί», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Ταυτόχρονα, υπογράμμισε πως προκαλεί εντύπωση ότι αυτή η απόφαση που αφορούσε και σημαίνον στέλεχος της ΝΔ, απόφαση που εκδόθηκε το 2013, δεν απασχόλησε ούτε το τότε κυβερνών κόμμα, τη ΝΔ, ούτε τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης ο οποίος είχε υποχρέωση να κάνει αυτά που έπραξε ο ίδιος ο κ. Κοντονής σε 12 ώρες, «πράττοντας το αυτονόητο»: να κοινοποιήσει την απόφαση αυτή στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να γίνουν τα νόμιμα. «Το λέω αυτό διότι η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εγκαλούσε την κυβέρνηση για καθυστερήσεις. Η ΝΔ όμως ως κυβέρνηση δεν είχε καταλάβει τι συνέπειες είχε για την ελληνική κοινωνία αυτή η απαράδεκτη δικαστική απόφαση», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Ο ισχυρισμός του ότι διαχειρίζεται 600 δισεκατομμύρια δολάρια με τα οποία θα πληρώσει το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος των Ελλήνων, ξεπερνά τα όρια της τερατολογίας», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης. «Πείτε μου ποιος λογικός άνθρωπος να μην καταλαβαίνει ότι αυτό από μόνο του είναι απάτη; Και παριστάνει τον σωτήρα του έθνους. Πρέπει περισσότερο να προβληματίσει, γιατί βάζει αυτούς τους δυστυχείς να πληρώνουν συνδρομές αφού έχει αυτά τα 600 δισεκατομμύρια», είπε ο κ. Κοντονής και υπογράμμισε ότι η δικαιοσύνη πρέπει να κινείται γρηγορότερα σε αυτές τις περιπτώσεις και να γίνεται η ασπίδα της κοινωνίας. «Δεν πρέπει η δικαιοσύνη να περιμένει μηνυτήριες αναφορές για να κινηθεί όταν μπροστά στα μάτια μας, στις εφημερίδες, στις τηλεοράσεις, βγαίνει αυτός ο κύριος και ισχυρίζεται όσα ισχυρίζεται και καθήκον των αρμοδίων εισαγγελέων είναι αυτεπάγγελτα να επεμβαίνουν», είπε ο κ. Κοντονής.

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση