HomeHL-WorldΑνοίγει «μέτωπα» ο Τραμπ: Στο στόχαστρό του ήδη Ισραήλ, Ρωσία και Β. Κορέα

Ανοίγει «μέτωπα» ο Τραμπ: Στο στόχαστρό του ήδη Ισραήλ, Ρωσία και Β. Κορέα

Με τρεις τσακώθηκε το τελευταίο 24ωρο ο Ντόναλντ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τρεις τσακώθηκε το τελευταίο 24ωρο ο Ντόναλντ Τραμπ: Ισραήλ, Ρωσία και Β. Κορέα βρέθηκαν στο στόχαστρο της αμερικανικής κυβέρνησης.

Για το CNN, o νέος πλανητάρχης εφαρμόζει μία μη διπλωματική διπλωματία αφού με τις φωνές και τις απειλές δεν γίνεται τίποτα.

Ισραήλ 

Ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ επέκρινε δριμύτατα την κυβέρνηση του Τελ Αβίβ τονίζοντας πως θα πρέπει να βάλει φρένο στην εποικιστική δραστηριότητα καθώς αυτή δυσκολεύει την επίτευξη ειρήνης με τους Παλαιστίνιους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ είχε ανακοινώσει πρόσφατα την πρόθεσή του να μεταφέρει την πρεσβεία στην ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, προκαλώντας χαμόγελα στο Τελ Αβίβ. Τώρα κουνάει το δάκτυλο στον Μπένζαμιν Νετανιάχου για τα σχέδια νέων οικισμών ή επέκταση όσων ήδη υπάρχουν.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε χαρακτηριστικά: «Η ανέγερση νέων οικισμών ή η επέκταση υπαρχόντων στα κατεχόμενα εδάφη μπορεί να δυσκολέψει την επίτευξη ειρήνης με τους Παλαιστίνιους. Ενώ δεν πιστεύουμε ότι η ύπαρξη των οικισμών αποτελεί εμπόδιο στην ειρήνη, η ανέγερση νέων οικισμών ή η επέκταση υπαρχόντων οικισμών πέρα από τα σημερινά τους όρια μπορεί να αποβεί μη σκόπιμη στην επίτευξη του στόχου αυτού», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ρωσία

Σκληρές δηλώσεις σε βάρος της Μόσχας έκανε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη.

«Δώστε μας πίσω την Κριμαία εάν θέλετε να αρθούν οι κυρώσεις», προειδοποίησε η Νίκι Χέιλι.

Η Χέιλι επέρριψε ευθύνες στη Ρωσία για την πρόσφατη κατακόρυφη αύξηση βίας στην ανατολική Ουκρανία.

«Το θεωρώ δυστυχές ότι στην πρώτη μου εμφάνιση εδώ θα πρέπει να καταδικάσω τις επιθετικές πράξεις της Ρωσίας», είπε η Χέιλι στις πρώτες της δημόσιες δηλώσεις μέσα στο Συμβούλιο Ασφαλείας από την ανάληψη των καθηκόντων της τον περασμένο μήνα…»Όμως, η τραγική κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία απαιτεί ξεκάθαρη και έντονη καταδίκη των ρωσικών πράξεων». Οι δηλώσεις της έρχονται την ώρα που ο Τραμπ έχει επαινέσει τον Ρώσο πρόεδρο και εκφράσει την επιθυμία για καλύτερες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Β. Κορέα  

Για το καθεστώς της Βορείου Κορέας η αμερικάνικη απειλή ήταν σαφής.

«Εάν συνεχίσετε το πυρηνικό πρόγραμμα, θα λάβετε αποτελεσματική απάντηση», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζέιμς Ματίς, κατά την επίσκεψή του στη Ν. Κορέα, στην οποία οι ΗΠΑ διατηρούν ισχυρή στρατιωτική παρουσία αλλά και αντιαεροπορική ομπρέλα. Όπως αναφέρει το BBC, η Σεούλ πληρώνει γύρω στα 900 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο για την αμερικανική παρουσία.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση