HomeHL-9Δεν υποχωρούν οι αγρότες από τα μπλόκα της Κρήτης

Δεν υποχωρούν οι αγρότες από τα μπλόκα της Κρήτης

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με νέες απεργιακές δραστηριότητες και κινητοποιήσεις απαντούν και σήμερα οι αγρότες των μπλόκων της Κρήτης που παραμένουν στους δρόμους, στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη από τις 23 Ιανουαρίου 2016.

Στις 10:00 π.μ. αγρότες του νομού Ηρακλείου από το μπλόκο του κόμβου των Πραιτωρίων θα προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ στον Εσταυρωμένο, στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης – όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους – «να βγάλει στο σφυρί τα εισοδήματα και τις περιουσίες των μικρομεσαίων αγροτών».

Ειδικά για το θέμα των κατασχέσεων λόγω ασφαλιστικών χρεών οι αγρότες του Συλλόγου των Αστερουσίων αναφέρουν στην ίδια ανακοίνωση:

«Μέσα στην κλιμάκωση του αγώνα μας, μπήκε το αφορολόγητο στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους ΄΄εταίρους΄΄, για το οποίο υπήρχε κυβερνητική δέσμευση, ενώ η απόφαση του υφυπουργού Εργασίας για υπαγωγή χρεών κάτω των 5.000€ προς τον ΟΓΑ στο ΚΕΑΟ, σημαίνει κατασχέσεις για τους μικρομεσαίους αγρότες. Αποκαλύφθηκε ο ρόλος του δήμου, όπου στο δημοτικό συμβούλιο, με παρέμβαση του μπλόκου, η πλειοψηφία υπερψήφισε τη στήριξη του αγώνα μας, όμως «νίπτει τας χείρας» στα αιτήματά μας που είναι στη δικαιοδοσία του δήμου».

Την ίδια ώρα και οι αγρότες της δυτικής Κρήτης στο μπλόκο των Μεγάλων Χωραφιών συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Για τις 17:00 έχει προγραμματιστεί ένας ακόμη συμβολικός αποκλεισμός της εθνικής οδού Χανίων-Ρεθύμνου στο ύψος του μπλόκου, ενώ όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί τους διαμαρτυρόμενους αγρότες θα επισκεφθούν συνδικαλιστές του ΕΚΑΒ προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση