HomeHL-GreeceΤσακαλώτος: Δεν αρνήθηκα να δω Σόιμπλε-Τόμσεν

Τσακαλώτος: Δεν αρνήθηκα να δω Σόιμπλε-Τόμσεν

«Αλλά δεν είχα πρόσκληση»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεργάτες του Ευκλείδη Τσακαλώτου, διέψευσαν τα σενάρια ότι αρνήθηκε πρόσκληση να παραβρεθεί σε συνάντηση Σόιμπλε-Τόμσεν στο Βερολίνο.

Μάλιστα ο ίδιος ο ΥΠΟΙΚ φέρεται να είπε σε συνεργάτες του: «Ποιος σας είπε ότι αρνήθηκα να δω Σόιμπλε και Τόμσεν; Δεν υπάρχει ούτε ίχνος αλήθειας σε αυτό. Δεν ξέρω γιατί θα έπρεπε να έχω πρόσκληση. Εδώ διαβάζω ότι σήμερα ήμουν Βερολίνο».

Νωρίτερα είχε κυκλοφορήσει η είδηση ότι ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών είχε προσκληθεί στη συνάντηση και απέρριψε την πρόσκληση. Ωστόσο, το γερμανικό ΥΠΟΙΚ που κατακλύστηκε από ερωτήσεις ΜΜΕ, εξέδωσε ανακοίνωση, διαψεύδοντας την πληροφορία:

«Δεν υπάρχει σήμερα συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών. Ούτε είχε προγραμματιστεί κάτι τέτοιο. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας βρίσκεται σε συστηματική ανταλλαγή με το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και το ΔΝΤ» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Πάντως ο Σόιμπλε και ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, είναι προφανές ότι θα συζητήσουν και το ελληνικό πρόγραμμα.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση