HomeΚΟΣΜΟΣΠρίγκιπας Χάρι: Ο Τραμπ είναι σοβαρή απειλή για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Πρίγκιπας Χάρι: Ο Τραμπ είναι σοβαρή απειλή για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Το παλάτι του Κένσιγκτον δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά την έκδοση του διατάγματος του νέου Αμερικανού προέδρου, με το οποίο απαγορεύεται η είσοδος των προσφύγων και των πολιτών εφτά μουσουλμανικών χωρών στις ΗΠΑ, στη Βρετανία έχουν μαζευτεί μέχρι σήμερα περισσότερες από 1.800.000 υπογραφές στο πλαίσιο της εκστρατείας για να μην πραγματοποιήσει ο Ντόναλντ Τραμπ επίσημη επίσκεψη στη χώρα.

Όταν τον περασμένο μήνα η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι επισκέφθηκε σε καλό κλίμα τον Αμερικανό πρόεδρο στο Λευκό Οίκο, τον προσκάλεσε εκ μέρους της βασίλισσας Ελισάβετ να επισκεφθεί τη Γηραιά Αλβιώνα. Παρόλο που η ημερομηνία αυτής της επίσκεψης δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ ανέφερε ότι «ο πρόεδρος θα επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο αργότερα μέσα στο έτος».

Όμως, καθώς είθισται οι αρχηγοί κρατών και οι μονάρχες που επισκέπτονται τη Βρετανία να συναντούν την βασίλισσα Ελισάβετ και μέλη της βασιλικής οικογένειας, με τον Ντόναλντ Τραμπ τα πράγματα ίσως να μην είναι απλά.

Πριν μερικές ημέρες πρώην ανώτατος αξιωματούχος του Foreign Office δήλωσε στον βρετανικό Τύπο και στο ραδιόφωνο του BBC ότι η βασίλισσα θα έρθει σε δύσκολη θέση από την επίσκεψη Τραμπ ενώ σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «The Sunday Times» ο Αμερικανός Μίδας θα προτιμούσε να μη συναντήσει τον διάδοχο Κάρολο, λόγω των εκ διαμέτρου αντίθετων απόψεων των δύο ανδρών για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Μάλιστα, ο Τραμπ έχει εκφράσει την επιθυμία αντί για τον πρίγκιπα της Ουαλίας να συναντηθεί με τους γιους του, πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι. Όμως πόσο εφικτό θα είναι αυτό; Πηγή πολύ κοντά στο παλάτι δήλωσε στο αμερικανικό περιοδικό US Weekly ότι ο πρίγκιπας Χάρι δεν συμπαθεί τον νέο πλανητάρχη.

«Ο Χάρι θεωρεί ότι ο πρόεδρος αποτελεί σοβαρή απειλή για τα ανθρώπινα δικαιώματα», υποστήριξε η ανώνυμη πηγή και μια δεύτερη πηγή κοντά στο παλάτι ανέφερε ότι ο πέμπτος στην διαδοχή του βρετανικού θρόνου έχει συχνά εκφράσει την αντιπάθειά του για τον Ντόναλντ Τραμπ από όταν αυτός ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία το 2015.

Όπως αναφέρει ο βρετανικός Τύπος, το παλάτι του Κένσιγκτον δεν έχει προς το παρόν κάνει κάποιο σχόλιο για το θέμα.

Πάντως, ίσως να υπάρχει και ένας άλλος λόγος που ο Βρετανός πρίγκιπας δεν συμπαθεί τον Αμερικανό πρόεδρο. Το 2016 μια στενή φίλη της αξέχαστης πριγκίπισσας Νταϊάνας δήλωσε ότι ο Τραμπ «την βομβάρδιζε με ανθοδέσμες στο παλάτι του Κένσινγκτον», αμέσως μετά τον χωρισμό της από τον πρίγκιπα  Κάρολο και είχε γίνει φορτικός στην πριγκίπισσα.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση