HomeHL-SportsΧανιά Σπάρτη 2-2

Χανιά Σπάρτη 2-2

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΑΟΧ και Σπάρτη ήρθαν ισόπαλοι 2-2 σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 9η αγωνιστική -Ανώτεροι συνολικά ήταν οι γηπεδούχοι

Ανεβαίνουν και οι δύο… Χανιά και Σπάρτη προέρχονταν από μεγάλες νίκες την Κυριακή  κόντρα σε Καλλονή και Πανσερραϊκό αντίστοιχα και στο εξ αναβολής μεταξύ τους ματς την Τετάρτη  πήραν από έναν βαθμό επιβεβαιώνοντας πως πατάνε καλά τελευταία.

Οι Κρητικοί, μάλιστα, με το τελικό 2-2 έμειναν για πέμπτο παιχνίδι στη σειρά αήττητοι και πέρασαν έτσι στην 9η θέση αφήνοντας πίσω τους τον Αχαρναϊκό και παίρνοντας έτσι απόσταση από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Όσο για τους Λάκωνες, έχουν μόλις μία ήττα στις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές και έφτασαν έτσι τους 18 βαθμούς, όσους έχουν και τα Τρίκαλα με δύο παιχνίδια λιγότερα από εκείνους.

Ανώτεροι συνολικά ήταν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι είχαν ευκαιρίες για να τελειώσουν το ματς. Δεν το έκαναν και τελικά το πλήρωσαν. Πολύ καλός ο δις σκόρερ Σταματής, δημιούργησε ρήγματα ο Αποστολόπουλος. Πολύτιμος από την άλλη πλευρά ο Λώττας που εξελίχθηκε σε χρυσή αλλαγή.

Ιδανικά ξεκίνησε το παιχνίδι για τα Χανιά, τα οποία με την έναρξη του ματς πήραν και το προβάδισμα. Ο Σταματής με σουτ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ μόλις στο 2′ και έδωσε ψυχολογία στην ομάδα του, που ήταν καλύτερη στη συνέχεια.

Ο ΑΟΧ κοντρόλαρε το ματς, είχε δύο ακόμη τελικές και έδειχνε να μην απειλείται από τη Σπάρτη, η οποία όμως έκανε και αυτή γκολ την πρώτη της ευκαιρία. Σκόρερ στο 25′ ο Ηλιόπουλος ύστερα από κακή αντίδραση της άμυνας των γηπεδούχων.

Οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν λίγα λεπτά για να συνέλθουν και από το 30′ πήραν και πάλι τον έλεγχο του αγώνα και βγήκαν μπροστά. Τελικά στο 36′ έκαναν με ωραίο γυριστό του Σταματή το 2-1 και πριν λήξει το ημίχρονο είχαν άλλες δύο καλές στιγμές για να πετύχουν και άλλα γκολ.

Τα Χανιά ξεκίνησαν ορεξάτα και το δεύτερο ημίχρονο με τον Σταματή να συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα και να φτάνει εύκολα σε τελικές. Ωστόσο, αυτή τη φορά δεν ήταν εύστοχος. Ντούμος και Αποστολόπουλος οι συμπαραστάτες του, οι οποίοι επίσης προκαλούσαν προβλήματα στην άμυνα της Σπάρτης.

Οι Λάκωνες δεν πατούσαν καλά παρά τις δύο αλλαγές του Αντωνίου. Δεν έφταναν καν σε τελική προσπάθεια και απλώς μετά το 70′ άρχισαν να παίρνουν κάποια μέτρα στο γήπεδο. Τελικά βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης στο 80′ με σουτ του Λώττα, ο οποίος το πανηγυρίσει δείχνοντας τη φανέλα του στους οπαδούς των γηπεδούχων. Αυτό προκάλεσε αντιδράσεις των τελευταίων.

Στα τελευταία λεπτά τα Χανιά προσπάθησαν και πάλι να πάρουν προβάδισμα και ρίσκαραν. Το αποτέλεσμα ήταν να αφήσουν και χώρους στα μετόπισθεν και έτσι στο 86′ οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν την ανατροπή. Το παιχνίδι άνοιξε τελείως, αλλά έως το σφύριγμα της λήξης δεν άλλαξε κάτι.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Λάμπρου (Εύβοιας), βοηθοί του οι Απτόσογλου (Αθηνών) και Κουντουρέλης (Αθηνών), ενώ τέταρτος ο Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου).

Κίτρινες: 84′ Ζέρης – 74′ Λώττας

ΧΑΝΙΑ (Σάκης Παπαβασιλείου): Αθανασιου, Ζερης, Δαμιανάκης, Ηρακλης, Βασιλειου, Φουρλανος, Τσουκανης Ντούμος (61′ Γεωργακόπουλος), Αποστολόπουλος, Σταματης, Βαρούχας.

ΣΠΑΡΤΗ (Σωτήρης Αντωνίου): Κραβαρίτης Γκαλίτσιος, Γιαννίτσης, Κατσίκης (46′ Ανααστασόπουλος), Κοτσαρίδης, Μπανούσης, Μουζακίτης, Οικονόμοπουλος (46′ Λώττας), Ροβίδης (77′ Καρτσαμπάς), Μπουντόπουλος, Ηλιόπουλος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση