HomeHL-9Δύναμη της Frontex στην Κρήτη – Θα κάνει περιπολίες για τρεις μήνες

Δύναμη της Frontex στην Κρήτη – Θα κάνει περιπολίες για τρεις μήνες

Τι δηλώνει ο λιμενάρχης Ηρακλείου, Δ. Σαϊτάκης στο cretapost

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη «μάχη» για την είσοδο μεταναστών στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Κρήτη, μπαίνει η Frontex καθώς σκάφος της αναμένεται να φτάσει στο νησί για να ενισχύσει τις προσπάθειες του λιμενικού σώματος.

Το σκάφος της Frontex, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του λιμενάρχη Ηρακλείου, Δημήτρη Σαϊτάκη – ο οποίος μίλησε στο cretapost – αναμένεται να φτάσει στην Κρήτη τέλη Φλεβάρη με αρχές Μαρτίου.

«Πρόκειται για ένα σκάφος 55 μέτρων το οποίο αναμένεται στην Κρήτη τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου. Τότε είναι και η εποχή που καταγράφονται οι περισσότερες ροές μεταναστών στην χώρα. Θα ενισχύσει τις υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος και εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και την διακίνηση μεταναστών», υπογράμμισε σχετικά στο cretapost, ο κ. Σαϊτάκης.

Θα κάνει περιπολίες σε όλη την θαλάσσια περιοχή της Κρήτης

Από την Δύση έως την Ανατολή και από τον Βορρά έως το νότο θα περιπολεί το σκάφος της Frontex μαζί με τα σκάφη του λιμενικού Σώματος.

«Το σκάφος της Frontex αναμένεται να καθίσει στην Κρήτη για τρεις μήνες ενώ θα περιπολεί – μαζί με σκάφη του λιμενικού σώματος – σε όλα τα ύδατα ανοιχτά της Κρήτης. Θα είναι συνέχεια σε εγρήγορση και θα «χτενίσει» την περιοχή από την Δύση έως την Ανατολή και από τον Βορρά έως το Νότο», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο κ. Σαϊτάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση