HomeHL-CultureΈνα αίνιγμα 7.000 ετών στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Ένα αίνιγμα 7.000 ετών στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Έως την Κυριακή 26 Μαρτίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Ένα αίνιγμα 7.000 χρόνων» παρουσιάζει το Αθέατο Μουσείο, η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών.

Πρόκειται για ένα μοναδικό σε μέγεθος έργο γλυπτικής της τελικής νεολιθικής περιόδου, που αποδίδει αινιγματικά την ανθρώπινη μορφή.

Το «αίνιγμα 7.000 χρόνων» αναδύθηκε τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στην «αίθουσα του βωμού» (αιθ.34) για να παραμείνει εκεί ως την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017.

agalma-ethniko-arxaiologiko-mouseio

Στις 19 Φεβρουαρίου και 19 Μαρτίου ημέρα Κυριακή και στις 10 Φεβρουαρίου και 10 Μαρτίου ημέρα Παρασκευή, ώρα 13.00, αρχαιολόγοι του Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες στο χώρο της έκθεσης και συνομιλούν μαζί τους για τους τρόπους απόδοσης της ανθρώπινης μορφής στους νεολιθικούς χρόνους και για τις πολύπλευρες και άγνωστες σημασίες των ειδωλίων στις πρώιμες κοινωνίες του ελλαδικού χώρου, πολλές χιλιάδες χρόνια πριν από τις μέρες μας.

Το Αθέατο Μουσείο είναι η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών.

Κάθε δύο μήνες ένα αντικείμενο παρουσιάζεται στους επισκέπτες για πρώτη φορά και ξεδιπλώνει την αφήγηση της άγνωστης ιστορίας του.

Το «αίνιγμα 7.000 ετών» είναι το 12ο αντικείμενο της δράσης που βγαίνει στο φως της έκθεσης.

Για την παρακολούθηση της παρουσίασης είναι απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου και η δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τηλ. επικοινωνίας: 213 214 4891.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση