HomeCity Guide«Συνομιλίες Φυγάδων» με το «Αλφαβητάρι του πολέμου» στα Χανιά

«Συνομιλίες Φυγάδων» με το «Αλφαβητάρι του πολέμου» στα Χανιά

Εκδήλωση από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τη γερμανική πρεσβεία και το Goethe Zentrum

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα και το Goethe Zentrum Χανίων παρουσιάζει την μουσικό – θεατρική παράσταση «Των Λαών η Ανεξήγητη Υπομονή» τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 20.30, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, με ελληνικούς υπέρτιτλους και είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Η παράσταση συνενώνει τις «Συνομιλίες Φυγάδων»  και το «Αλφαβητάρι Πολέμου» σε κείμενο-ποίηση  Bertolt Brecht  και μελοποίηση Hanns Eisler, με ζωντανή μουσική, σε σκηνοθεσία Andreas R. Bartsch.

Ένα μουσικό γεγονός, μια θεατρική πράξη που τιμά την επέτειο των εξήντα χρόνων από τον θάνατο του Μπρεχτ. Μια πνευματική σύζευξη, ένας συνδυασμός δημιουργών και ερμηνευτών μας προκαλεί να εστιάσουμε στο σήμερα που έρχεται από το χθες με αφορμή τη μουσική, την ποίηση, το θέατρο του Brecht.

O Brecht το 1955 δημοσιεύει τα συγκλονιστικά συνοδευτικά επιγράμματα των φωτογραφιών που έχει συλλέξει ως φυγάς στην Φινλανδία το 1941 από εφημερίδες της εποχής του με εικόνες πολέμου, καταστροφής και ερήμωσης.

Το 1957 ο Eisler τα μελοποιεί και παραδίδει 14 διαχρονικά τραγούδια για τη λαίλαπα του πολέμου που συντρίβει την ανθρώπινη ύπαρξη. Το πνεύμα του Brecht για τους φυγάδες ξεδιπλώνεται στη φράση «…Ένα καλό διαβατήριο είναι πάντα αναγνωρισμένο, ενώ ένας άνθρωπος, όσο καλός και αν είναι μπορεί να μην αναγνωριστεί ποτέ…» Όσο έγραφε το «Συνομιλίες Φυγάδων» γελούσε μέχρις δακρύων περιμένοντας την άδεια μετακίνησης.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Andreas R. Bartsch

Μουσική διεύθυνση – Πιάνο: Jörg Mischke

Ηθοποιοί : Rüdiger klink  και Aloysius Itoka

Μουσικοί: Susanne Filep, Βιολί

Τραγούδι: Marie Luise Gunst

Ακορντεόν: Barbara Klaus-Cosca

anekshghth-ypomonh

Διαφήμιση
Διαφήμιση