HomeHL-SportsΟΦΗ Ξάνθη 2-1

ΟΦΗ Ξάνθη 2-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι Κρητικοί κέρδισαν 2-1 την Ξάνθη, αλλά η τελευταία πανηγύρισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου

Πέρασε δια πυρός και σιδήρου… Ο ΟΦΗ της έβαλε πολύ δύσκολα, αλλά η Ξάνθη έστω και με την ψυχή στο στόμα πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου χάνοντας το απόγευμα της Τρίτης  με 2-1 στο Ηράκλειο.

Οι Κρητικοί ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, υπέταξαν για τρίτη φορά φέτος στο «Γεντί Κουλέ» ομάδα της Σούπερ Λίγκας, έβγαλαν και πάλι ψυχή, αλλά όλα αυτά δεν έφταναν τελικά.

Μία βολίδα του Λουσέρο ήταν αρκετή για να κρατήσει στη διοργάνωση τους Θρακιώτες, οι οποίοι επιβεβαίωσαν για άλλο ένα παιχνίδι ότι είναι από τις πιο ουσιαστικές ομάδες. Κάνουν γκολ χωρίς φάσεις και αυτό συνέβη και αυτή τη φορά. Δεν είχαν ούτε μία ευκαιρία, αλλά βρήκαν τον τρόπο να σκοράρουν.

Δυναμικά από τα πρώτα λεπτά μπήκε ο ΟΦΗ προκειμένου να ισοφαρίσει όσο πιο γρήγορα μπορούσε το σκορ του πρώτου αγώνα. Είχε τον έλεγχο του ματς κόντρα σε μία ομάδα που έκανε από την αρχή σαφές ποιο θα ήταν το τακτικό της πλάνο. Πρόθεσή της ήταν να κάτσει πίσω και να διαφυλάξει το 1-0 των Πηγαδιών.

Ήταν λογικό οι γηπεδούχοι να κυκλοφορούν την μπάλα και να ψάχνουν διαδρόμους για να μπουν στην αντίπαλη περιοχή. Ωστόσο, για δυσκολεύονταν να φτιάξουν φάσεις μέχρι το 21′. Τότε η άμυνα των Θρακιωτών δεν αντέδρασε σωστά, ο Βουό τροφοδότησε τον Χαντί και ο τελευταίος με ωραίο σουτ έκανε το 1-0 και έβαλε νέα δεδομένα.

Αυτομάτως το ζευγάρι ήταν σε τεντωμένο σχοινί. Ο ΟΦΗ είχε πετύχει τον πρώτο του στόχο και έτσι σταμάτησε να έχει την ίδια ορμή. Σταμάτησε να ρισκάρει, δεν έβγαινε με πολλούς παίκτες στην επίθεση και την ίδια στιγμή η Ξάνθη δεν άλλαζε στυλ. Έτσι το ματς δεν είχε φάσεις και οι δύο ομάδες περιορίστηκαν σε μονομαχίες στον χώρο του κέντρου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε στο ίδιο μοτίβο. Κανείς δεν ήθελε να αφήσει χώρους για να μην το πληρώσει. Απλως ο ΟΦΗ έδειχνε να πατάει καλύτερα. Οι παίκτες του έμπαιναν πιο δυνατά στις μονομαχίες και έβγαιναν πιο εύκολα στην επίθεση.

Χωρίς ιδιαίτερο τακτικό πλάνο έκαναν οι Κρητικοί τις επιθέσεις τους, αλλά για άλλη μια φορά βρήκαν γκολ από δώρο του αντιπάλου. Στο 66′ η άμυνα της Ξάνθης δεν αντέδρασε και πάλι σωστά και ο Βουό από κοντά δεν συγχώρεσε δίνοντας σκορ πρόκρισης στην ομάδα του.

Αυτομάτως ο ΟΦΗ πήγε πιο πίσω προκειμένου να κρατήσει το υπέρ του αποτέλεσμα και γενικά δεν αντιμετώπιζε δυσκολίες. Οι ακρίτες φάσεις δεν μπορούσαν να βγάλουν αλλά στο 76′ με έναν κεραυνό του Λουσέρο μείωσαν σε 2-1 και ανάγκασαν τον ΟΦΗ να βγει ξανά μπροστά.

Οι «ασπρόμαυροι» πίεσαν χωρίς να καταφέρουν κάτι το ιδιαίτερο (η μοναδική καλή στιγμή ήταν το σουτ του Ράνου για τους φιλοξενούμενους) και τελικά αποκλείστηκαν.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βάτσιος (Δυτικής Αττικής), βοηθοί του οι Καλφάκης (Χανίων) και Φωτόπουλος (Αθηνών), ενώ τέταρτος ο Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου).

Κίτρινες: 36′ Μητρόπουλος, 40′ Όστοϊτς, 57′ Μιλοσάβλιεφ, 90’+1 Κιάσσος – 44′ Λουσέρο, 58′ Φλίσκας, 72′ Βασιλακάκης

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Δερμιτζάκης, Κιάσσος, Βαλλιάνος (67′ Παντιδος), Κομεσίδης, Όστοϊτς, Νάστος, Μητρόπουλος (85′ Όγκμποε), Μιλοσάβλιεφ, Μάνος, Χαντί, Βουό.

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Λισγάρας, Φλίσκας, Ντε Λούκας, Καμαρά (67′ Πιτσελι), Σολτάνι (90’+3 Λ. Ορφανίδης), Λουσέρο, Βασιλακάκης, Λάζιτς (86′ Ράνος).

Διαφήμιση
Διαφήμιση