HomeΕΛΛΑΔΑ«Υπάρχει σχέδιο δραχμής ή με γιουρούσια στο νομισματοκοπείο θα τη βγάλουμε;»

«Υπάρχει σχέδιο δραχμής ή με γιουρούσια στο νομισματοκοπείο θα τη βγάλουμε;»

Θεοχάρης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ξυδάκη, περί δραχμής, ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης επισημαίνει:

«Υπάρχει σχέδιο δραχμής ή με γιουρούσια στο νομισματοκοπείο θα τη βγάλουμε;»

«Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει συζήτηση στη Βουλή για τη δραχμή γιατί -όπως είπε- με αυτή μεγαλουργήσαμε 200 χρόνια. Το επιχείρημα είναι αστείο. Τα 200 χρόνια με τη δραχμή, κατά αντιστοιχία με τα 400 χρόνια υπό τον ζυγό των Τούρκων, αποτελεί ένα υπεραπλουστευτικό σχήμα» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Θεοχάρης.

«Η σύγκριση ανόμοιων ιστορικών περιόδων, αγνοώντας τις κραυγαλέες διαφορές τους, σκοπεύει στο συναίσθημα και παραβιάζει κάθε έννοια λογικής. Ο ιδεαλισμός του παρελθόντος είναι λανθασμένο και λαϊκίστικο επιχείρημα» προσθέτει και σημειώνει:

«Ας μας πει ο κ. Ξυδάκης, έχει σχέδιο μετάβασης στη δραχμή ή πάλι με γιουρούσια στο νομισματοκοπείο θα τη βγάλουμε;

Όταν με το ευρώ η κυβέρνηση κατάφερε να αυξήσει τους μισθούς του δημοσίου κατά 1,3 δισ. μέσα σε ένα χρόνο -από το 2015 έως το 2016- όλοι μπορούν να καταλάβουν γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν τη δραχμή.

Με αυτό το πολιτικό σύστημα η δραχμή είναι καταστροφική. Με ένα άλλο, δε θα τη χρειαζόμασταν. Ας μην υπάρχει αμφιβολία. Στο -25% του ΑΕΠ θα προστεθεί τουλάχιστον -15% ακόμη. Και θα το πληρώσουν οι πιο αδύναμοι».

«Ο κ. Τσίπρας οφείλει να πάρει θέση για τις απόψεις του κ. Ξυδάκη. Ταυτίζεται και ο ίδιος με τις απόψεις Σόιμπλε, όπως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός του;» καταλήγει ο κ. Θεοχάρης.

Enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση