HomeHL-9Στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης

Στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης

Συζήτησαν για θέματα της περιοχής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Αρκαλοχώρι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας βρέθηκε το περασμένο Σάββατο ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, με αφορμή της περιοδεία του στο νησί για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο της προγραμματισμένης κεντρικής ομιλίας του στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου, ο κος Δραγασάκης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας Ζαχαρία Καλογεράκη και τη Δημοτική αρχή.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν τόσο στο νέο αεροδρόμιο, όσο και σε θεσμικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι της ενδοχώρας.

dt

Ο κ.Δραγασάκης ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας, για τα θέματα που έχουν να κάνουν με την πορεία δημοπράτησης του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι και συγκεκριμένα συζήτησαν για την άμεση χρηματοδότηση του χωροταξικού σχεδιασμού και της χρήσης γης. Συζητήθηκε ακόμη το αναπτυξιακό σχέδιο της περιοχής και τα παράλληλα έργα που πρέπει να προγραμματιστούν, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει το νέο αεροδρόμιο, αλλά και θέματα που αφορούν τη σύμβαση παραχώρησης.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας υπογράμμισε και τα προβλήματα εκείνα που καλούνται να λύσουν οι δήμοι της ενδοχώρας και συγκεκριμένα, θέματα που αφορούν τη χρηματοδότηση τους, αλλά και τη στελέχωση τους με εξειδικευμένο προσωπικό. Τέθηκε ακόμη το θέμα της αξιοποίησης Εθνικών και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αλλά και η στήριξη των περιφερειακών δήμων, ώστε να υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη με έργα και παρεμβάσεις στο νομό.

dt-2

Παράλληλα ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Ζαχαρίας Καλογεράκης, ζήτησε να υπάρξει μία συνεργασία με την αυτοδιοίκηση ώστε να ξεκινήσει μία μελέτη η οποία θα καταδεικνύει την ανάγκη κάθε δήμου σε πόρους κ προσωπικό.

Κλείνοντας, ο κ. Δραγασάκης δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει όλα τα παραπάνω με τους αρμόδιους Υπουργούς, ενώ με την ευχαριστήρια επιστολή του προς τη Δημοτική αρχή, κάλεσε το Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας Ζαχαρία Καλογεράκη σε συνεχή συνεργασία, ώστε να βρεθούν από κοινού λύσεις για τα θέματα που συζητήθηκαν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση