HomeHL-GreeceΔεν υποχωρούν οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ περιμένοντας την τροπολογία

Δεν υποχωρούν οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ περιμένοντας την τροπολογία

Τα σχέδια που ναυάγησαν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά από μία δίωρη συνέλευση το απόγευμα της Δευτέρας στα γραφεία των «ΝΕΩΝ» οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ αποφάσισαν να συνεχίσουν να εργάζονται μέχρι να εξαντληθούν τα αποθέματα του χαρτιού αλλά και της υπομονής τους που δείχνει μέχρι στιγμής ανεξάντλητη.

Στη συνέλευση έδωσαν το παρών ο διευθυντής των «Νέων» Παναγιώτης Λάμψιας, του «Βήματος της Κυριακής» Αντώνης Καρακούσης, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Σταμάτης Νικολόπουλος και ο Δημήτρης Τσαλαπάτης. Για πρώτη φορά οι επικεφαλής των εφημερίδων αποκάλυψαν στους συγκεντρωμένους τα σχέδια που εκπονήθηκαν για τη διάσωση του ΔΟΛ με αυτό που προέβλεπε την συγχώνευση ΔΟΛ-ΠΗΓΑΣΟΥ να είναι το ισχυρότερο. Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν η πρόταση έκανε λόγο για προσφορά είκοσι εκατομμυρίων ευρώ από τον Ιβάν Σαββίδη και πέντε από τον όμιλο Μπόμπολα με σημαντικό κούρεμα των δανείων των δύο ομίλων, κάτι που δεν αποδέχθηκαν οι εκπρόσωποι των τραπεζών οι οποίοι απαίτησαν πολύ υψηλότερο τίμημα από αυτό των 25 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακόμη και στο σχέδιο που αφορούσε μόνο την διάσωση του ΔΟΛ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος», η συμφωνία σκόνταψε κυρίως στα προσωπικά δάνεια και τις εγγυήσεις του Σταύρου Ψυχάρη και της οικογενείας του την ανάληψη των οποίων δεν θα αποδέχονταν ούτε οι Τράπεζες αλλά ούτε και η πλευρά του κ. Σαββίδη. Ετσι, ο σκόπελος Ψυχάρη οδήγησε σε ματαίωση οποιουδήποτε σχεδιασμού στην παρούσα φάση ωστόσο η πλευρά Σαββίδη διατηρεί ακόμη το ενδιαφέρον της ενεργό σε μεταγενέστερη φάση.

Μετά και το ναυάγιο αυτού του σχεδίου δεν βρέθηκε ούτε άλλη πρόταση αλλά ούτε και κάποιος επενδυτής με αποτέλεσμα πλέον οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ να αναμένουν την κατάθεση μίας τροπολογίας για ενδιάμεση χρηματοδότηση μέχρι να οριστεί εκκαθαριστής από τις τράπεζες.

Το νέο ραντεβού των εργαζομένων έχει προγραμματιστεί για αύριο, Τετάρτη, όπου θα επανεκτιμηθούν τα δεδομένα και θα παρθούν εκ νέου αποφάσεις για την επόμενη ημέρα. Μέχρι τότε οι ίδιοι αποφάσισαν να παραμείνουν στα γραφεία τους με στόχο την συνέχιση της κυκλοφορίας των εφημερίδων και των περιοδικών αλλά και την λειτουργία των ηλεκτρονικών σελίδων και του ραδιοφώνου.

Εντωμεταξύ όπως έγινε γνωστό από την περασμένη Παρασκευή, ο Σταύρος Ψυχάρης πακετάρει τα προσωπικά του αντικείμενα καθώς όπως όλα δείχνουν η επόμενη ημέρα, όποια κι αν είναι, δεν τον περιλαμβάνει.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση