HomeΚΟΣΜΟΣΧιλή: Κυβερνητική κρίση εξαιτίας των πυρκαγιών

Χιλή: Κυβερνητική κρίση εξαιτίας των πυρκαγιών

Τεράστια οικολογική καταστροφή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύσκολα τα πράγματα για την πρόεδρο της Χιλής, Michelle Bachelet, η οποία συγκεντρώνει τα πυρά των πολιτών της χώρας μετά τις φωτιές που κατέστρεψαν – και συνεχίζουν να καταστρέφουν σε ορισμένα μέτωπα – περίπου 2.000.000 στρέμματα δάσους.

Η μεγαλύτερη φυσική καταστροφή στην ιστορία της Χιλής, στραπατσάρισε το προφίλ της προέδρου, η δημοφιλία της οποίας κατρακύλησε στα επίπεδα του 18%. Σύμφωνα, μάλιστα, με έρευνα που έγινε, το 75% των κατοίκων της χώρας αποδοκιμάζει τον τρόπο με τον οποίο προσπάθησε η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις φωτιές.

Η Bachelet είχε απάντηση στην έρευνα του Ιδρύματος Cadem που ανακοίνωσε τα συγκεκριμένα αποτελέσματα: «Δεν είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή για να ασχοληθούμε με τα αποτελέσματα του Ιδρύματος Ερευνών και να σχολιάσουμε το τι πιστεύει ο καθένας…»

Ο αριστερός πολιτικός συνασπισμός, όμως, με την ονομασία Nueva Mayoria, ο οποίος στήριξε την Bachelet στις πρόσφατες εκλογές, δεν δίστασε να καταλογίσει ευθύνες στην πρόεδρο, υποστηρίζοντας, ωστόσο, πως τα αποτελέσματα της έρευνας πρέπει να αντιμετωπιστούν με σκεπτικισμό.

Η πρόεδρος των Χρισιανοδημοκρατικών, Carolina Goic Boroevic δήλωσε από την πλευρά της πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως υπήρξαν κυβερνητικά λάθη στην επιχείρηση κατά των πυρκαγιών, ενώ ο Σοσιαλδημοκράτης, Εrnesto Velasco Rodriguez είπε πως δεν είναι ώρα για κριτική, αλλά ώρα να βοηθηθούν όσοι βρίσκονται στα μέτωπα φωτιάς.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση