HomeHL-9Την πίτα τους έκοψαν οι εθελοντές του Δήμου Ηρακλείου

Την πίτα τους έκοψαν οι εθελοντές του Δήμου Ηρακλείου

Τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας εθελοντισμού προανήγγειλε ο Β. Λαμπρινός

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην εκδήλωση για την ετήσια κοπή της πίτας των εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου παρευρέθηκε ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός στο Πολύκεντρο Νεολαίας.

«Είμαστε υποχρεωμένοι απέναντί σας» τόνισε, «για την τόσο σημαντική προσφορά σας στην πόλη και το πνεύμα συνεργασίας που άοκνα καλλιεργείτε».

ethelontes-7

Ο Δήμαρχος προανήγγειλε, με την ευκαιρία, τη δημιουργία εντός των αμέσως προσεχών μηνών μίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας εθελοντισμού – ενός διαδικτυακού τόπου μέσω του οποίου όλες οι εθελοντικές οργανώσεις που δρουν στα όρια του Δήμου Ηρακλείου θα μπορούν να αναδεικνύουν τις δράσεις τους και να συνεργάζονται, εφ’ όσον το επιθυμούν, με άλλες ομοειδείς οργανώσεις.

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και ο χαιρετισμός της Αντιδημάρχου Πολιτισμού-Εθελοντισμού Αριστέας Πλεύρη, η οποία εξήρε το έργο των εθελοντών και επεσήμανε ότι αποτελούν υπόδειγμα ενεργών δημοτών, μετέχοντας διαρκώς στα κοινά, συνδιαμορφώνοντας με τις ιδέες, τις προτάσεις και τις δράσεις του το γίγνεσθαι του τόπου.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης οι ομάδες έκαναν έναν συνοπτικό απολογισμό των δραστηριοτήτων που ανέπτυξαν από το 2015 έως σήμερα.

ethelontes-11

Μεταξύ αυτών δεκάδες εκδηλώσεις εντός και εκτός των σχολείων, σχετικές με την αισθητική, καλλιτεχνική, αλλά και την κυκλοφοριακή αγωγή των παιδιών, από την ομάδα Παιδείας, αμέτρητες φυτεύσεις και εξωραϊσμοί χώρων από την ομάδα Πρασίνου-Περιβάλλοντος, στήριξη των κοινωνικών δομών του Δήμου και εκδηλώσεις για την στήριξη αδυνάτων ομάδων του πληθυσμού και των προσφύγων από την ομάδα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Πολιτισμού, και του Τουρισμού, εξαιρετικά επιτυχημένες πολιτιστικές εκδρομές και ξεναγήσεις από την Ομάδα Τουρισμού, και ανάλογα επιτυχημένες εκδηλώσεις από την ομάδα Πολιτισμού, από τις οποίες ξεχωρίζουν η συμβολή της στην ανακαίνιση του Πολύκεντρου, την αποκατάσταση από κοινού με άλλες ομάδες και οργανώσεις της όψης του Δικαστικού Μεγάρου, στην αισθητική αναμόρφωση μέρους της περιοχής του Λάκκου, και βεβαίως στη διοργάνωση για πρώτη φορά του φεστιβάλ «Τέχνη καθ’ Οδόν», για το οποίο εργάστηκαν επί μήνες όλες οι ομάδες.

Από την πλευρά τους οι εθελοντές ευχαρίστησαν όλους τους αντιδημάρχους και τις υπηρεσίες του Δήμου που στηρίζουν το έργο τους, τις άλλες εθελοντικές οργανώσεις που συνεργάστηκαν επανειλημμένα μαζί τους αυτά τα δύο χρόνια, τον Δήμαρχο και την Δημοτική αρχή στο σύνολό της για το πνεύμα με το οποίο αντιμετωπίζει την υπόθεση του Εθελοντισμού.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Βαρδαβάς, Πέτρος Ινιωτάκης, Μαρία Καναβάκη, οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι Gian Andrea Garancini, Στέλα Αρχοντάκη και ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Νίκος Αγγελάκης.

Η όμορφη βραδιά έκλεισε με μουσική από το «Σύγχρονο Μουσικό Σύνολο» του Δημοτικού Ωδείου Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση