Την κατοχή μεγάλων ποσοτήτων “σκληρών” ναρκωτικών, αλλά και ενός νέου σούπερ-ναρκωτικού, το οποίο εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα επιχειρήσει να δικαιολογήσει ο 39χρονος σουβλατζής από το Ηράκλειο, ο οποίος συνελήφθη μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση ανδρών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Ηρακλείου.

Ο 39χρονος, ο οποίος έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για διακίνηση και πάλι ναρκωτικών ουσιών θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή Ηρακλείου για να απολογηθεί.

Ωστόσο ο ίδιος από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του, αρνείται κάθε συμμετοχή στην υπόθεση, καθώς υποστηρίζει ότι καμία ποσότητα από τα ναρκωτικά που βρήκαν και κατάσχεσαν οι αστυνομικοί, δε βρέθηκαν στο σπίτι του ή στην επιχείρηση του.

narkotika-hroinh-4

Πάντως οι δύο άλλοι της παρέας, ο 47χρονος και ο 40χρονος δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή κατά τις απολογίες τους και κρίθηκαν και οι δύο προσωρινά κρατούμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι αστυνομικοί μετά από πολύμηνη παρακολούθηση κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους τρεις, που διακινούσαν και “έσπρωχναν” στις πιάτσες του Ηρακλείου μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Ορμητήριο της παράνομης δραστηριότητας τους φαίνεται ότι ήταν ένα χωράφι στην περιοχή των Καλεσών, όπου γινόταν το πάρε-δώσε μεταξύ τους, αλλά και το οποίο αποτελούσε την “καβάτζα” τους.

Το αυτοσχέδιο ναρκωτικό

Εντύπωση έχει προκαλέσει στους αστυνομικούς το αυτοσχέδιο ναρκωτικό, που βρέθηκε μαζί με την ηρωίνη και τις άλλες ναρκωτικές ουσίες σε χωράφι στην περιοχή των Καλεσσών. Σύμφωνα με την αστυνομία, το ναρκωτικό αυτό δεν έχει ξαναβρεθεί στις πιάτσες ναρκωτικών, όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα και δε συγκαταλέγεται στα λεγόμενα “παραδοσιακά” ναρκωτικά.

narkotika-hroinh-1

Μάλιστα έμοιαζε σαν ηρωίνη σε μορφή σοκολάτας, αλλά όπως διαπιστώθηκε ήταν σαν ρευστή σκούρα κρυσταλλική ζάχαρη. Όπως έδειξαν τα πρώτα αποτελέσματα από την ανάλυση του ναρκωτικού αυτού, πρόκειται για ένα μείγμα ηρωίνης, αμφεταμίνης και έκστασης, ιδιαίτερα ισχυρό, το οποίο προφανώς θα “έσπρωχναν” σε “δυνατούς” πελάτες.

Με περαιτέρω αναλύσεις στο μείγμα αυτό πρόκειται να διαπιστωθεί η αναλογία της κάθε ναρκωτικής ουσίας σε αυτό, αλλά και ο συνδυασμός μεταξύ τους, τι επιπτώσεις έχει στον ανθρώπινο οργανισμό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση