HomeΣΠΟΡΧανιά Καλλονή 4-0

Χανιά Καλλονή 4-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλη ανάσα… Είναι σταθερά σε ανοδική πορεία και το απόγευμα της Κυριακής τα Χανιά το επιβεβαίωσαν αυτό με εμφατικό τρόπο, αφού κέρδισαν 4-0 την Καλλονή έστω και εάν έπαιζαν στην Ελευσίνα!

Μπορεί να ξεσπιτώθηκαν, μπορεί να μην είχαν επί της ουσίας τη στήριξη των οπαδών τους, αλλά οι Κρητικοί διέσυραν τους Μυτιληνιούς, έφτασαν τις τρεις νίκες στα τελευταία τέσσερα ματς και πήγαν έτσι στους 14 βαθμούς έχοντας και αγώνα λιγότερο.

Ξεκίνησαν δυνατά από νωρίς, πήραν προβάδισμα μόλις στο 9′ και κλείδωσαν το τρίποντο πριν το ημίχρονο, πετυχαίνοντας σε αυτό το χρονικό διάστημα τέσσερα γκολ! Για να βρει, μάλιστα, κανείς τον ΑΟΧ να πετυχαίνει -τουλάχιστον- τέσσερα τέρματα θα πρέπει να πάει στις 9 Μαρτίου του 2014, όταν είχε κερδίσει με 5-1 τον Βύζαντα Μεγάρων.

Όσο για την Καλλονή, είναι εμφανές πως τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών θα πρέπει να ενισχυθεί σημαντικά προκειμένου να ανατρέψει τα δεδομένα και να ξεφύγει από την τελευταία θέση. Αυτή ήταν η τέταρτη ήττα στη σειρά για εκείνη.

Τα Χανιά μπήκαν πολύ δυνατά και ευτύχησαν να κάνουν γκολ την πρώτη τους φάση με τον Σταματή στο 9′. Ο Αποστολόπουλος έκανε το γύρισμα, ο Παπάζογλου έδιωξε την μπάλα, αυτή βρήκε το δοκάρι και από κοντά ο Σταματής έκανε το 1-0.

Έχοντας πάρει ψυχολογία οι τυπικά γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και τελικά στο 22′ έκαναν το 2-0. Σε μια αντεπίθεση ο Βαρούχας βρέθηκε απέναντι στον Παπάζογλου, εκείνος απέκρουσε, αλλά ο Βαρούχας με δεύτερη προσπάθεια τον νίκησε.

Οι Χανιώτες είχαν επιβάλει πλήρως τον ρυθμό τους κόντρα στην Καλλονή, η οποία έδειχνε σοκαρισμένη από την έκβαση του αγώνα και αδυνατούσε να αντιδράσει. Έκανε εύκολα λάθη και είχε αρκετά κενά μεσοαμυντικά.

Αυτό της κόστισε με τον Φουρλάνο στο 42′ να κάνει το 3-0. Ο Σταματής δεν κατάφερε σε πρώτο χρόνο να νικήσει τον Παπάζογλου, αλλά αυτό έγινε από τον πρώην μέσο του Παναθηναϊκού και του Πανιωνίου στην επαναφορά. Τέσσερα λεπτά μετά ο Αποστολόπουλος με ψηλοκρεμαστό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν εντελώς διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού η Καλλονή δεν μπορούσε να πάρει κάτι. Τα Χανιά χαλάρωσαν και προσπάθησαν απλώς να διαχειριστούν το υπέρ τους προβάδισμα χωρίς να απειληθούν ιδιαίτερα.

Σε γενικές γραμμές το κατάφεραν, αφού οι Μυτιληνιοί είχαν μόνο μια σημαντική ευκαιρία, αυτή του 59′ όταν ο Σοφιάνης σημάδεψε το δοκάρι. Όσο περνούσαν τα λεπτά οι φιλοξενούμενοι συμβιβάζονταν με το αποτέλεσμα και έτσι μέχρι το σφύριγμα της λήξης δεν άλλαξε κάτι.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μιχελής (Πειραιά), βοηθοί του οι Γιαννίκος (Πειραιά) και Γαρεφαλάκης (Ηρακλείου), ενώ τέταρτος ο Κουναλάκης (Ηρακλείου).

Κίτρινες: 8′ Δαμιανάκης, 26′ Ζέρης, 72′ Κοζάκης

ΧΑΝΙΑ (Σάκης Παπαβασιλείου): Αθανασίου, Ζέρης (61′ Γεωργακόπουλος), Δαμιανάκης, Βασιλείου, Ντούμος, Φουρλάνος, Ηρακλής, Αποστολόπουλος (82′ Ρουνεϊ), Σταματής (69′ Κοζάκης), Βαρούχας, Τσουκάνης.

ΚΑΛΛΟΝΗ (Δημήτρης Γαβαλάς): Παπάζογλου, Ζουλιώτης, Ευαγγελιδάκης, Ρεπετσάς, Σάββα, Γιουκαρής, Αποστόλου, Λίταινας, Λαμπράκης, Σοφιάνης, Φράγκος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση