HomeΚΟΣΜΟΣΓερμανία: Άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας ζητεί ο Ζεεχόφερ

Γερμανία: Άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας ζητεί ο Ζεεχόφερ

Κατά των απειλών πολέμου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ηγέτης της Ένωσης Χριστιανοκοινωνιστών Χορστ Ζεεχόφερ καλεί να τερματιστούν οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ εξαιτίας της προσάρτησης της Κριμαίας και της υποστήριξης των φιλορώσων ανταρτών στην Ουκρανία.

«Οι κυρώσεις θα πρέπει να αρθούν φέτος (…) Τάσσομαι υπέρ της ρεαλπολιτίκ, όχι των απειλών πολέμου», δήλωσε ο ηγέτης του αδελφού κόμματος της καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ στη Βαυαρία, στην κυριακάτικη έκδοση της Bild. «Πρέπει να είμαστε σαφείς όσον αφορά τις διαφορές στις θέσεις, όπως για παράδειγμα όσον αφορά την προσάρτηση της Κριμαίας, αλλά παράλληλα να εργαζόμαστε για να προωθήσουμε επιχειρηματικές συναλλαγές που έχουν λογική», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι, η Μέρκελ και άλλοι ηγέτες χωρών μελών της Ε.Ε. επιμένουν ότι οι κυρώσεις πρέπει να παραμείνουν συνδεδεμένες με την πρόοδο της ειρηνευτικής διαδικασίας του Μινσκ για τον τερματισμό της σύρραξης στην ανατολική Ουκρανία. Το μήνυμα αυτό επανέλαβαν χθες τόσο ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ όσο και ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Μαρκ Ερό σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο Παρίσι.

Η Μέρκελ συνομίλησε χθες με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αλλά στην κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε κατόπιν δεν έγινε καμιά αναφορά στο ζήτημα των κυρώσεων. Ο Τραμπ αυτή την εβδομάδα ανέφερε, άλλωστε, ότι η εξέταση του ενδεχομένου άρσης των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας βρίσκεται ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση