HomeHL-9Γ. Δραγασάκης: “Μόνο μαζί με το λαό μπορούμε να βγούμε από την κρίση”

Γ. Δραγασάκης: “Μόνο μαζί με το λαό μπορούμε να βγούμε από την κρίση”

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Αρκαλοχώρι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και όλα όσα υλοποιήθηκαν κατά το διάστημα αυτό, για το ρόλο της Κρήτης, λόγω της γεωστρατηγικής της θέσης και τη συμβολή της στον τουρισμό της χώρας, η αξιολόγηση και οι πιέσεις των δανειστών και το τι μέλει γενέσθαι από εδώ και πέρα ήταν μεταξύ των θεμάτων, στα οποία αναφέρθηκε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στην ομιλία του στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου.

Αναφερόμενος στο νησί μας επεσήμανε ότι η Κρήτη είναι μια Περιφέρεια της Ελλάδας με διεθνή εμβέλεια και παγκόσμια ταυτότητα λόγω του πολιτισμού της, αλλά και λόγω του τουρισμού και της γεωστρατηγικής της θέσης.

Επίσης αναφέρθηκε στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, αλλά και στο αεροδρόμιο του Καστελίου.

Ο κ. Δραγασάκης έκανε λόγο για μάχη που δίνει η Κυβέρνηση μέσα από σκληρή διαπραγμάτευση, ώστε να επιτύχει συμφωνία με τους δανειστές, λέγοντας ότι η Eλλάδα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, αλλά είναι θετικό ότι όλες οι πλευρές δηλώνουν πως επιθυμούν λύση.

Σε Περιφέρεια και Δήμο

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο Ηράκλειο ο κ. Δραγασάκης είχε μία σειρά επαφών τόσο στην Περιφέρεια Κρήτης όσο και στο Δήμο Ηρακλείου.

1

Μάλιστα δέχθηκε τα παράπονα των δημάρχων της ενδοχώρας, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Λότζια σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι.

dragasakis-dhmos3

Επίσης αναφέρθηκαν στο ζήτημα της γραφειοκρατίας, που συναντούν στα προγράμματα μέσω ΕΣΠΑ, αλλά και στην έλλειψη χρηματοδότησης των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης σχετικά με υποδομές και έργα.

dragasakhs-dhmos4

Από την πλευρά το ο Δήμαρχος Ηρακλείου έθεσε στον κ. Δραγασάκη μια σειρά θεμάτων που αφορούν τον Δήμο Ηρακλείου, όπως:

-Την αναβάθμιση του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης».

-Την χρηματοδότηση για την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου της ΔΕΥΑΗ και των χαλασμένων υδρομέτρων.

-Την αντικατάσταση του στεγάστρου στο Παγκρήτιο Στάδιο.

-Την προώθηση της νομοθετικής ρύθμισης που θα δώσει στον Δήμο την δυνατότητα να αναστείλει την είσπραξη προστίμων για τα αυθαίρετα από τους οικιστές, μέχρι την ψήφιση του νέου νόμου.

-Την προώθηση της νομοθετικής ρύθμισης για την διαγραφή των παραγραμμένων χρεών που αφορούν στις επιχειρήσεις.

-Την αναγκαιότητα να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την δημιουργία καινούργιου Δικαστικού Μεγάρου στο Ηράκλειο.

-Την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης από τον ΟΛΗ στον Δήμο Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση