HomeHL-SportsΆρης-ΟΦΗ 1-0

Άρης-ΟΦΗ 1-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν 1-0 τον ΟΦΗ με γκολ του Μιλούνοβιτς  – Ελάχιστες φάσεις το ματς, φωνάζουν για πέναλτι στον Χαντί οι Κρητικοί

Βάζει πλώρη για Σούπερ Λίγκα… Την τέταρτη νίκη του στη σειρά στη Β’ Εθνική πανηγύρισε το Σάββατο  ο Άρης, ο οποίος ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τον Γολγοθά που έχει στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Οι Θεσσαλονικείς υπέταξαν με 1-0 τον ΟΦΗ και το κέρδος για εκείνους ήταν διπλό. Από τη μία διατηρήθηκαν κοντά στην κορυφή προσπερνώντας με ματς περισσότερο τη Λαμία και από την άλλη έβγαλαν -σχεδόν- εκτός μάχης έναν αντίπαλό τους για την άνοδο. Οι Κρητικοί έχουν χάσει πλέον σημαντικό έδαφος μένοντας στην πέμπτη θέση και στο -9 από την πρωτιά με αγώνα περισσότερο.

Το παιχνίδι ποιοτικά ήταν κάτω του μετρίου με τον Άρη να βρίσκει ένα γκολ νωρίς από τον Μιλούνοβιτς και έτσι να φτάνει στη νίκη κρατώντας στη συνέχεια το μηδέν. Αμυντικά έδειξε πολύ καλή συμπεριφορά και το μοναδικό πρόβλημα για εκείνον είναι πως χτύπησε ο Τάτος.

Για τους φιλοξενούμενους, ο Νίκος Παπαδόπουλος δεν κατάφερε στο ντεμπούτο του να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα σε μία δύσκολη έδρα και δεν βρήκε λύση στο σημαντικό πρόβλημα που έχουν στην παραγωγή φάσεων. Σαν τη μύγα μέσα στο γάλα ξεχώριζε ο Μιλοσάβλιεφ, ενώ προσπάθησε και ο Χαντί. Κατώτεροι των προσδοκιών όλοι οι υπόλοιποι μεσοεπιθετικά.

Με διάθεση να πάρει τα ηνία του αγώνα μπήκε στο παιχνίδι ο Άρης κόντρα στον ΟΦΗ που έδειχνε να έχει ως πρώτο στόχο να κρατήσει το μηδέν. Γι’ αυτό και στα πρώτα λεπτά άφησε την μπάλα στους Θεσσαλονικείς και τελικά το πλήρωσε πολύ γρήγορα.

Ο Μιλούνοβιτς ήταν σε καλή κατάσταση και προειδοποίησε στο 8′. Τρία λεπτά μετά δεν συγχώρησε και άνοιξε το σκορ ύστερα από εξαιρετική πάσα του Ίλιτς. Ο Μιλούνοβιτς έκανε συχνά την κίνηση ως κρυφός φορ και αυτό μπέρδευε τον Κομεσίδη, ο οποίος είχε δυσκολίες στο μαρκάρισμά του.

Ο ΟΦΗ, λοιπόν, κλήθηκε να αλλάξει από νωρίς την προσέγγισή του για το παιχνίδι, αλλά ήταν εμφανές πως ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας δεν μπορούσε να παίξει. Ήταν εντελώς μονοδιάστατος με την μπάλα να πηγαίνει συνεχώς στον Μιλοσάβλιεφ, τον μοναδικό του παίκτη που μπορούσε να περάσει τον προσωπικό του αντίπαλο και να δημιουργήσει ρήγματα.

Ο Άρη κοντρόλαρε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία το ματς και δεν δεχόταν πίεση με τον Διούδη να χρειάζεται μόνο σε μία στιγμή. Το πρόβλημα για εκείνον ήταν πως έχασε τον δημιουργό του, Τάτο, λόγω τραυματισμού και δεν έκανε φάσεις ούτε αυτός με εξαίρεση ένα σουτ του Νέτο στο 41′.

Κακό ματς με ελάχιστες τελικές είδαμε στο δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο ο Άρης δεν προσπάθησε σε κανένα σημείο να επιτεθεί. Αυτό που τον ένοιαζε ήταν να διαφυλάξει το υπέρ του προβάδισμα και έδωσε την μπάλα στον ΟΦΗ προκειμένου να τον βγάλει έτσι και από την άμυνά του.

Οι Κρητικοί κλήθηκαν να ρισκάρουν και να βρουν λύσεις, αλλά η μοναδική μεγάλη ευκαιρία ήταν για τους γηπεδούχους στο 57′ με τον Μπαργκάν να μην μπορεί από κοντά να κλειδώσει το ματς. Έτσι ο ΟΦΗ έμεινε στο παιχνίδι, αλλά φαινόταν να μην μπορεί να το εκμεταλλευτεί.

Στο 64′ σωστά ακυρώθηκε γκολ των φιλοξενούμενων για οφσάιντ του Παντίδου, ενώ πέντε λεπτά μετά ο Χαντί διαμαρτυρήθηκε έντονα για πέναλτι. Τελικές, όμως, συνέχισε να μην κάνει ο ΟΦΗ, ο οποίος προσπαθούσε να απειλήσει μόνο με βαθιές μπαλιές και από στημένες φάσεις.

Έως το φινάλε οι «ασπρόμαυροι» πίεσαν αρκετά προκειμένου να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, αλλά ο Άρης αμύνθηκε καλά και ροκάνιζε τον χρόνο, όταν έπρεπε.

Έτσι χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα πανηγύρισε ένα πολύτιμο τρίποντο και ξεκίνησε έτσι με τον καλύτερο τρόπο τη σειρά των τεσσάρων πολύ δύσκολων αγώνων που έχει τώρα για το πρωτάθλημα (Λαμία, Απόλλων Σμύρνης, Αγροτικός Αστέρας).

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Αρετόπουλος (Τρικάλων), βοηθοί του οι Νατσιούλας (Λάρισας) και Διπλάρης (Καρδίτσας), ενώ τέταρτος ο Μπουμαρσόπουλος (Λάρισας).

Κίτρινες: 32′ Μπούρμπος – 28′ Νάστος, 38′ Μιλοσάβλιεφ, 88′ Κώτσιος

ΑΡΗΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Διούδης, Μπούρμπος, Ράουλ Μπράβο, Ιντζίδης, Καράμπελας, Παυλίδης, Ανάκογλου, Μιλούνοβιτς (66′ Ντούνης), Μπαργκάν, Ίλιτς, Τάτος (24′ λ. τρ. Νέτο).

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Δερμιτζάκης, Κομεσίδης, Παντίδος, Κώτσιος, Κοιλιάρας, Νάστος, Αντουκόρ (56′ Μητρόπουλος), Πάγκαλος (56′ Ράντι), Μιλοσάβλιεφ (86′ Όγκμποε), Χαντί, Βουό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση