HomeΚΟΣΜΟΣΤο συγκλονιστικό σκίτσο του Economist για το Κυπριακό

Το συγκλονιστικό σκίτσο του Economist για το Κυπριακό

Κόλαφος για Ερντογάν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η Κύπρος μπορεί να επανενωθεί, εάν ο Πρόεδρος της Τουρκίας το επιτρέψει». Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου του περιοδικού «Economist».

Σε αυτό υπογραμμίζεται ο καθοριστικός ρόλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην επίτευξη λύσης του Κυπριακού.

Το άρθρο συνοδεύεται από σκίτσο, στο οποίο ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί απεικονίζονται σε ένα ταλαιπωρημένο καράβι, που έχει το σχήμα της Κύπρου, να παλεύουν με τα κύματα. Στη φουρτουνιασμένη θάλασσα προβάλει το πρόσωπο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

eiconomist1

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι η διαίρεση της Κύπρου δεν επιτρέπει στο νησί να γίνει πλουσιότερο, εμποδίζει την επιστροφή των προσφύγων, προκαλεί αμηχανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δημιουργεί προβλήματα στη συνεργασία της Ένωσης με το ΝΑΤΟ, αλλά και με την Τουρκία.

Σχολιάζεται δε ότι εάν οι δύο ηγέτες της Κύπρου αφήνονταν μόνοι, ίσως να υπήρχε μέχρι τώρα συμφωνία, ωστόσο η Κύπρος εδώ και καιρό «είναι πιόνι στα παιχνίδια άλλων». Σήμερα, δυστυχώς, η τύχη του νησιού βρίσκεται «σε μεγάλο βαθμό στα χέρια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του αυταρχικού Προέδρου της Τουρκίας», επισημαίνεται στο άρθρο.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση