HomeΚΟΣΜΟΣΑνοιχτό το ενδεχόμενο να στηρίξει Μακρόν αφήνει ο Βαλς

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηρίξει Μακρόν αφήνει ο Βαλς

Εφόσον χάσει από τον Αμόν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αποστάσεις από τον βασικό του αντίπαλο στις προκριματικές εκλογές του Σοσιαλιστικού Κόμματος, τον Μπενουά Αμόν, παίρνει ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς. Απεναντίας, μιλώντας στο κανάλι BFM, ο Βαλς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, εάν δεν είναι αυτός ο νέος ηγέτης της γαλλικής Κεντροαριστεράς, που θα αναδειχτεί από τις εσωκομματικές κάλπες της προσεχούς Κυριακής, να στηρίξει τον πρώην υπουργό Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος κατεβαίνει ως ανεξάρτητος και σύμφωνα με τις έως τώρα δημοσκοπήσεις έρχεται τρίτος στην κούρσα των προεδρικών εκλογών, την άνοιξη.

Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος τοποθετείται στη δεξιά πτέρυγα του Σοσιαλιστικού Κόμματος, μίλησε για την επόμενη μέρα, σε περίπτωση που χάσει τελικά από τον πρώην υπουργό Παιδείας. Τα σχόλια του αφορούν μία συζήτηση που διεξάγεται εντός του κόμματος για τη στάση που θα κρατήσουν οι υποστηρικτές του στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, οι οποίοι φέρονται να στηρίζουν τελικά τον Μακρόν σε περίπτωση που κερδίσει την Κυριακή ο Αμόν.

«Βρίσκομαι στην καρδιά του προοδευτικού κινήματος, το οποίο αρχίζει από τον Αμόν και φθάνει έως τον Μακρόν και θα εργαστώ για ενότητά του», απάντησε συγκεκριμένα ο Βαλς στην ερώτηση του δημοσιογράφου.

Ο σοσιαλφιλελεύθερος Μακρόν λαμβάνει μέρος στην κούρσα για το Ελιζέ ως ανεξάρτητος, αποτελώντας μία εναλλακτική ανάμεσα στον συντηρητικό πρώην πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν, υποψήφιο της Κεντροδεξιάς και τη Μαρίν Λεπέν, υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου.

Tovima.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση