HomeHL-GreeceΤσαβούσογλου: Εξετάζουμε ακύρωση της συμφωνίας για το προσφυγικό με την Ελλάδα

Τσαβούσογλου: Εξετάζουμε ακύρωση της συμφωνίας για το προσφυγικό με την Ελλάδα

Κλιμακώνει η Άγκυρα την ένταση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σκληραίνει την στάση της η Τουρκία για την υπόθεση της μη έκδοσης των οκτώ στρατιωτικών, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, όπως είχε προαναγγείλει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, στην ανακοίνωσή του για την απορριπτική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ακόμα και η ακύρωση της διμερούς συμφωνίας με την Ελλάδα για την επανεισδοχή των προσφύγων, δήλωσε νωρίτερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως μετέδωσε το Reuters επικαλούμενο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι.

Από την πλευρά του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχολιάζοντας σήμερα την απόφαση του Αρείου Πάγου είπε, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ότι όταν είχε συμβεί το περιστατικό με τους 8 αυτομολήσαντες στρατιωτικούς είχε επικοινωνήσει με την ελληνική κυβέρνηση και του είχε ειπωθεί ότι το ζήτημα θα λυθεί σε 15-20 ημέρες.

«Η Ελλάδα δεν μας δίνει ακόμα τους 8 που βρήκαν καταφύγιο εκεί. Τους πήρα μια ημέρα μετά την αυτομόληση των 8 και μου υποσχέθηκαν ότι θα μας τους παρέδιδαν σε 15-20 ημέρες» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Πρόκειται για πράξεις τρομοκρατίας στην Τουρκία και γι αυτό αυτοί οι στρατιωτικοί πρέπει να δικαστούν εδώ. Η καθυστέρηση στην έκδοσή τους σαφώς θα επηρεάσει την εμπιστοσύνη ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα» κατέληξε ο κ. Ερντογάν.

Η Άγκυρα έτσι κλιμακώνει την ένταση με την Ελλάδα, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην προχωρήσει στην έκδοση των οκτώ τούρκων στρατιωτικών που έχουν ζητήσει άσυλο στην χώρα μας μετά το πραξικόπημα κατά του Ταγίπ Ερντογάν, τον περασμένο Ιούλιο.

Χθες, μετά την απόφαση, η Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά των οκτώ αντρών, οδηγώντας έτσι σε νέο αίτημα έκδοσής τους από την Τουρκία.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση