HomeHL-WorldΜε σύνθημα «τα ετερώνυμα ενίοτε έλκονται» καταφτάνει η Τερέζα Μέι στον Λευκό Οίκο

Με σύνθημα «τα ετερώνυμα ενίοτε έλκονται» καταφτάνει η Τερέζα Μέι στον Λευκό Οίκο

Πρώτη συνάντηση σήμερα με τον νέο Αμερικανό πρόεδρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια δυνατή προσωπική σχέση με τον Ντόναλντ Τραμπ πιστεύει πως μπορεί να οικοδομήσει η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι με το επιχείρημα πως «τα ετερώνυμα κάποιες φορές έλκονται». Εν αναμονή της επίσκεψής της στο Οβάλ Γραφείο κι ενώ μένει να φανεί πως η μετά Brexit Βρετανία θα μπορεί να συμπορευτεί με τις ΗΠΑ του Τραμπ, η Βρετανίδα πρωθυπουργός είπε σε ομιλία της στη Φιλαδέλφεια πως οι δύο χώρες «έχουν την κοινή ευθύνη να ηγούνται» αλλά όχι όπως στο παρελθόν.

Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Guardian, η «ειδική σχέση» της Μέι με τον Τράμπ- με τον οποίο θα παραχωρήσουν σήμερα κοινή συνέντευξη Τύπου- δεν θα έχει καμία σχέση με αυτή που είχαν Τόνι Μπλερ και Τζορτζ Μπους, οι οποίοι συνεργάζονταν στην εισβολή στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. «Οι ημέρες που Βρετανία και ΗΠΑ επενέβαιναν σε ξένες χώρες επιχειρώντας να ξαναφτιάξουν τον κόσμο έχουν περάσει ανεπιστρεπτί» τόνισε.

Παρά τις αμφιλεγόμενες- ή και εξοργιστικές- αναφορές του Τραμπ όπως πχ αυτές για το βασανιστήριο του εικονικού πνιγμού, η Μέι δήλωσε αποφασισμένη να εμβαθύνει τους δεσμούς ανάμεσα στις δύο χώρες. «Είναι προς το συμφέρον και των δυο μας να είμαστε μαζί δυνατοί για να υπερασπιστούμε τις αξίες μας, τα συμφέροντά μας και όλα αυτά στα οποία πιστεύουμε» ανέφερε.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους, μέσα στο αεροπλάνο για τις ΗΠΑ, για τη διαφορά στο ταπεραμέντο ανάμεσα στον φανταχτερό δισεκατομμυριούχο και την κόρη του εφημέριου, τον Τραμπ και την ίδια, δηλαδή, στη σημερινή συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο, η Μέι απάντησε: «Δεν έχετε παρατηρήσει πως κάποιες φορές τα ετερώνυμα έλκονται;».

Δεν παρέλειψε ωστόσο να δείξει έτοιμη να φανεί και σκληρή σε ζητήματα που οι απόψεις τους διαφέρουν, όπως στο θέμα των βασανιστηρίων. «Καταδικάζουμε τη χρήση βασανιστηρίων και η άποψή μου για το θέμα αυτό δεν αλλάζει, ούτε τώρα που μιλώ μαζί σας ούτε όταν θα μιλήσω με τον πρόεδρο Τραμπ» ανέφερε κι επέμεινε επίσης πως η πολιτική της Βρετανίας στην απόρριψη πληροφοριών που αποκτήθηκαν με παράνομες μεθόδους θα παραμείνει αμετάβλητη.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση