HomeΚΟΣΜΟΣΟ Ντόναλντ Τραμπ έγινε… κούκλα για τον εορτασμό της «Ημέρας των Κοριτσιών»

Ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε… κούκλα για τον εορτασμό της «Ημέρας των Κοριτσιών»

Ιαπωνία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια παραδοσιακή γιαπωνέζικη κούκλα που μοιάζει με …τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και κυκλοφόρησε στην αγορά ενόψει της «Ημέρας των Κοριτσιών» (Hina Matsuri) που γιορτάζεται στις 3 Μαρτίου, προκάλεσε έκπληξη σε αρκετούς καταναλωτές στο Τόκιο.

Η κούκλα Τραμπ, ντυμένη με χρυσό και μαύρο κιμονό και με χρυσαφένια μαλλιά, παρουσιάστηκε σήμερα από την εταιρεία Kyugetsu, η οποία κατασκευάζει τις παραδοσιακές κούκλες «hina».

Σύμφωνα με το έθιμο, στις 3 Μαρτίου οι οικογένειες στολίζουν τα σπίτια τους με τις κούκλες (hina) που είναι ντυμένες με παραδοσιακά κοστούμια και αναπαριστούν το αυτοκρατορικό ζεύγος, τους αυλικούς και τους μουσικούς της αυτοκρατορικής αυλής. Ο στολισμός γίνεται για να ευχηθούν οι οικογένειες στις κόρες τους υγεία και ευτυχία.

Κάθε χρόνο η Kyugetsu φτιάχνει κούκλες «hina» που έχουν τη μορφή τεσσάρων προσώπων με μεγάλη επιρροή–δύο αθλητών και δύο πολιτικών. Για τη φετινή χρονιά, η εταιρεία κατασκεύασε και μία κούκλα με την μορφή της Γιουρίκο Κόικε, της πρώτης γυναίκας κυβερνήτη του Τόκιο.

Πέρυσι, η εταιρεία είχε κατασκευάσει μία κούκλα Χίλαρι Κλίντον ως μια από τις «νέες ηγέτιδες» που αναμενόταν να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το 2016, τις οποίες τελικά κέρδισε ο Τραμπ.

Κάποιοι καταναλωτές εξέφρασαν έκπληξη για την απόφαση της εταιρείας να συμπεριλάβει μια κούκλα Τραμπ ανάμεσα στις τέσσερις νέες κούκλες που θα κατασκευάσει για την «Ημέρα των Κοριτσιών».

Η Ντέμπι Γουόκερ, μια τουρίστρια από το Οχάιο που αγόραζε κούκλες για την νεογέννητη εγγονή της, είπε ότι η κούκλα Τραμπ δεν ενδείκνυται δεδομένων των σχολίων του ρεπουμπλικανού για τις γυναίκες. «Ναι, η κούκλα δεν είναι για γυναίκες ή μικρά κορίτσια … δεν υποστηρίζω τον Τραμπ», είπε.

Η 38χρονη Σαόρι Μπάμπα, μητέρα ενός κοριτσιού σε βρεφική ηλικία, είπε ότι παρακολούθησε τα ρεπορτάζ της ιαπωνικής τηλεόρασης για τα χυδαία σχόλια του Τραμπ προς τις γυναίκες και ένιωσε άβολα.

«Θεωρώ ότι τα σεξιστικά του σχόλια δημοσίως δίνουν την εντύπωση ότι εμείς οι γυναίκες είμαστε κατώτερες. Ελπίζω να μην κάνει ξανά δημοσίως τέτοια σχόλια».

Ο Χισατόσι Γιοκογιάμα, αντιπρόεδρος της εταιρείας, υπερασπίστηκε την απόφαση της Kyugetsu να προσθέσει μια κούκλα Τραμπ στη φετινή συλλογή. «Γίνεται συζήτηση για τα προσβλητικά του σχόλια για τις γυναίκες, αλλά την κατασκευάσαμε με την ελπίδα ότι (ο Τραμπ) θα κάνει τον κόσμο καλύτερο», δήλωσε στην τηλεόραση του Reuters.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΦΩΤΟ: gmanetwork.com

Διαφήμιση
Διαφήμιση