HomeΚΟΣΜΟΣΗ Μαντλίν Ολμπράιτ κατά του τραμπ

Η Μαντλίν Ολμπράιτ κατά του τραμπ

«Είμαι έτοιμη να δηλώσω μουσουλμάνα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Μαντλίν Ολμπράιτ, λέει ότι είναι έτοιμη να δηλώσει μουσουλμάνα στο θρήσκευμα σε ένδειξη αλληλεγγύης προς όσους ασπάζονται το Ισλάμ στην Αμερική του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και αντιδρώντας στα μέτρα που ανακοίνωσε ο νέος πρόεδρος για τους μετανάστες που έρχονται στις ΗΠΑ.

Σε μήνυμά της που ανήρτησε στο Twitter η Ολμπράιτ γράφει:

«Ανατράφηκα ως Καθολική, έγινα Διαμαρτυρόμενη και ανακάλυψα αργότερα ότι η οικογένειά μου έχει εβραϊκές ρίζες. Είμαι έτοιμη να καταγραφώ ως μουσουλμάν σε #αλληλεγύη»

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την είδηση ότι ο Τραμπ ετοιμάζεται να υπογράψει εκτελεστικά διατάγματα ππου περιλαμβάνουν μια προσωριινή απαγόρευση εισόδου για τους περισσότερους πρόσφυγες και αναστολή βίζας για υπηκόους επτά μουσουλμανικών χωρών.

Η Ολμπράιτ είχε πει την περασμένη εβδομάδα ότι θα ήταν αλληλέγγυα με τους μουσουλμάνους εάν ο Ντόναλντ Τραμπ τους υποχρέωνε να καταγραφούν.

Σ’ ένα άλλο της tweet η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αναφέρει:

«Δεν υπάρχουν ψιλά γράμματα στο Άγαλμα της Ελευθερίας. Η Αμερική πρέπει να παραμείνει ανοικτή σ’ όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτου προέλευσης και θρησκείας»

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση