HomeΕΛΛΑΔΑΠαπάς «μαϊμού» λήστεψε δυο τράπεζες

Παπάς «μαϊμού» λήστεψε δυο τράπεζες

Ο 34χρονος βρίσκεται ήδη στη φυλακή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ήδη βρίσκεται στη φυλακή ο ληστής που είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω πριν από δυόμισι μήνες στη Νέα Αρτάκη, όταν λήστεψε υποκατάστημα τράπεζας και άρπαξε μεγάλο χρηματικό ποσό, όμως η πολύμηνη έρευνα που ακολούθησε αποκάλυψε ότι ήταν ο… «μαϊμού» παπάς που είχε ληστέψει άλλη μια τράπεζα στην Ερέτρια, στις 3 Φεβρουαρίου του 2016!

Ο 34χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία και  υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, είχε μπει στο υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας μεταμφιεσμένος σε ιερέα φορώντας ράσο αλλά και… καπέλο και γυαλιά ηλίου! Όταν έφτασε στο ταμείο, ακινητοποίησε με την απειλή πιστολιού τις δύο υπαλλήλους και έξι πελάτες, ζήτησε να του βάλουν σε μια τσάντα τα χρήματα από τα γκισέ, πήρε 10.490 ευρώ και ζήτησε από τον διευθυντή του υποκαταστήματος να του ανοίξει την έξοδο κινδύνου, από την οποία διέφυγε με ένα μαύρο μοτοποδήλατο χωρίς πινακίδες.

Η έρευνα της Ασφάλειας και της Δίωξης Ναρκωτικών Χαλκίδας αποκάλυψε ότι ο… ψευτοπαπάς ήταν ο ίδιος που είχε συλληφθεί στη Νέα Αρτάκη στις 9 Νοεμβρίου 2016 και είναι ήδη έγκλειστος. Τότε, ο 34χρονος που φορούσε μάσκα, σκούφο και γυαλιά ηλίου είχε κλειδώσει τις πέντε υπαλλήλους και μια πελάτισσα σε υπόγειο χώρο της τράπεζας και, απειλώντας με πιστόλι μια συνάδελφό τους, την είχε υποχρεώσει να του δώσει τα χρήματα που υπήρχαν στο χρηματοκιβώτιο, τα ταμεία και το Α.Τ.Μ.. Άρπαξε συνολικά 306.275 ευρώ και βγήκε από την τράπεζα, όμως τον συνέλαβαν αστυνομικοί του τοπικού τμήματος τη στιγμή που  προσπαθούσε να διαφύγει με μοτοσικλέτα.

Μαζί με τα χρήματα που αποδόθηκαν στην διευθύντρια της τράπεζας, είχαν κατασχεθεί πάνω του το πιστόλι κρότου– λάμψης που χρησιμοποίησε με άδειο τον γεμιστήρα του, αλλά και ένα πολεμικό τυφέκιο με 30 σφαίρες, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο και μια απομίμηση χειροβομβίδας!

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση