HomeHL-GreeceΆρειος Πάγος: Δεν εκδίδονται οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί

Άρειος Πάγος: Δεν εκδίδονται οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί

Αφήνονται ελεύθεροι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την απόφαση να μην προχωρήσει στην έκδοση στην Τουρκία των 8 Τούρκων αξιωματικών που διέφυγαν στην Ελλάδα την επομένη του πραξικοπήματος εναντίον του Ερντογάν, έλαβε το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου.

Υπέρ της απόφασης να μην εκδοθούν οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί στην γειτονική χώρα είχαν ταχθεί επιφανείς επιφανείς εκπρόσωποι του ελληνικού νομικού κόσμου.

Οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί είχαν φθάσει στη χώρα μας (Αλεξανδρούπολη) με στρατιωτικό ελικόπτερο το περασμένο καλοκαίρι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.

Οι αρεοπαγίτες δεν έκαναν δεκτά τα αιτήματα των τουρκικών αρχών για έκδοση των 4 Τούρκων στρατιωτικών και έκαναν δεκτά τα αιτήματα τους για αναίρεση των αποφάσεων του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών που είχαν ταχθεί υπερ της έκδοσης.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου «η πιθανότητα   ακυρώσεως ή περιστολής του πλαισίου δικαιωμάτων όλων των εκζητουμένων ανεξαρτήτως του βαθμού ενοχής ή βαρύτητας των αδικημάτων, δεν επιτρέπει την εφαρμογή διατάσεων που ρυθμίζουν την έκδοσή τους αφού αυτές υποχωρούν έναντι των υπέρτερης σημασίας κανόνων που προστατεύουν τα δικαιώματα του ανθρώπου».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση