HomeHL-WorldΙσοδύναμοι Μέρκελ και Σουλτς

Ισοδύναμοι Μέρκελ και Σουλτς

Σύμφωνα με έρευνα του κρατικού δικτύου ARD

Διαφήμιση
Διαφήμιση

H Άνγκελα Μέρκελ και ο Σοσιαλδημοκράτης αντίπαλός της Μάρτιν Σουλτς θα ισοψηφούσαν εάν οι γερμανοί ψηφοφόροι εξέλεγαν απευθείας καγκελάριο στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με έρευνα του κρατικού δικτύου ARD, εννέα μήνες πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές τόσο η κ. Μέρκελ όσο και ο κ. Σουλτς αποσπούν τη στήριξη του 41% των ψηφοφόρων.

Το αποτέλεσμα φανερώνει ανοδική πορεία για τον κ. Σουλτς μετά την ανάδειξή του σε υποψήφιο του SPD, καθώς στην αντίστοιχη δημοσκόπηση τον προηγούμενο μήνα υποστηριζόταν μόλις από το 36% των ψηφοφόρων.

Η κ. Μέρκελ, που διεκδικεί τέταρτη συναπτή θητεία στην καγκελαρία, κερδίζει άνετα τον κ. Σουλτς στην ερώτηση για το ποιος εκ των δύο έχει ηγετικά προσόντα και καλύτερες ικανότητες. Ωστόσο, ο τέως πρόεδρος της Ευρωβουλής κερδίζει την προτίμηση των πολιτών στο μέτωπο της αξιοπιστίας.

Όπως και στην Ελλάδα, ο αρχηγός της κυβέρνησης στη Γερμανία δεν εκλέγεται απευθείας από τον λαό αλλά από το κόμμα με την μεγαλύτερη κοινοβουλευτική δύναμη. Όλες οι σφυγμομετρήσεις έως τώρα φέρνουν τους Χριστιανοδημοκράτες της κ. Μέρκελ να προηγούνται με διψήφια διαφορά των Σοσιαλδημοκρατών.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση