HomeΚΟΣΜΟΣ«Απαράδεκτες και προκλητικές οι δηλώσεις του Τούρκου αντιπρόεδρου»

«Απαράδεκτες και προκλητικές οι δηλώσεις του Τούρκου αντιπρόεδρου»

Kυπριανού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προκλητικές και απαράδεκτες χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου Τουγρούλ Τουρκές, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.

Ο κ. Κυπριανού αναφέρθηκε σε μια «πολύ επικίνδυνη, νοοτροπία που βασίζεται στην αντίληψη ότι δεν έχει σημασία η ανεξαρτησία μιας χώρας, αλλά πώς εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της Τουρκίας».

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι οι δηλώσεις Τουρκές δυσκολεύουν και περιπλέκουν τις συζητήσεις για επίλυση του Κυπριακού.

Εξάλλου, ο τέως πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, σε γραπτή δήλωση, αναφέρει ότι οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, στις οποίες διατυπώνει τον πρωτοφανή παραλογισμό για παραχώρηση στους Τούρκους πολίτες των δικαιωμάτων Ευρωπαίων πολιτών στην Κύπρο, «αποτελούν ωρολογιακή βόμβα στην εν εξελίξει διαπραγματευτική διαδικασία».

«Η Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει να απαιτήσει απάντηση στην ιταμή προκλητική δήλωση Τουρκές από πλευράς ΕΕ και Γενικής Γραμματείας του ΟΗΕ», ανέφερε ο κ. Ομήρου.

Προστίθεται ότι είναι ακόμα προφανές ότι συνέχιση της διαπραγματευτικής διαδικασίας, με συνέχιση προβολής τέτοιων εξωφρενικών αξιώσεων από την τουρκική πλευρά, δεν θα έχει ούτε νόημα ούτε οποιαδήποτε χρησιμότητα και προφανώς ούτε οποιαδήποτε προοπτική.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση