Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο βρίσκεται σήμερα η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Μαρία Βλαζάκη η οποία είχε σειρά συναντήσεων με τους τοπικούς φορείς του τόπου για να συζητήσει για τα έργα πολιτισμού στην Κρήτη.

Η αρχή των συναντήσεων έγινε στην Περιφέρεια Κρήτης όπου η κ. Βλαζάκη συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη με τον οποίο συζητήθηκε η χρηματοδότηση και τα προς ένταξη έργα του νησιού στο ΕΣΠΑ ευθύνης του Υπουργείου Πολιτισμού.

Στην συνάντηση συμμετείχαν στελέχη του υπουργείου και η προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Κασσωτάκη.

blazakh-3-1

Κόλπος Δερματά και Ενετικά τείχη στη συνάντηση Βλαζάκη – Λαμπρινού

Αμέσως μετά η κ. Βλαζάκη επισκέφτηκε την Λότζια όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρίσκεται ο σχεδιασμός του Δήμου Ηρακλείου για τα Ενετικά Τείχη και την αξιοποίηση τους, ενώ τίθενται επί τάπητος και ζητήματα, τα οποία αφορούν κτίρια και μνημεία, που ανήκουν στην αρμοδιότητα του υπουργείου.

Ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι της σημερινής συνάντησης θα είναι οι παρεμβάσεις που έχει σχεδιάσει ο δήμος σχετικά με τη συντήρηση και την αξιοποίηση των ενετικών τειχών και κατά πόσο θα συμμετέχει το υπουργείο στη χρηματοδότηση των παρεμβάσεων αυτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Λαμπρινός μαζί με την κ. Βλαχάκη και αντιδημάρχους του Ηρακλείου επισκέφτηκαν τον κόλπο του Δερματά όπου αναμένεται να μετατραπεί σε δημοτική πλαζ ενώ ξενάγησαν την γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού και σε άλλα πολιτιστικά μνημεία όπου αναμένονται να γίνουν παρεμβάσεις.

blazakh-2-1 blazakh-1-2

Διαφήμιση
Διαφήμιση