HomeHL-WorldΣτέιτ Ντιπάρτμεντ: Σκεφτείτε προσεκτικά πριν ταξιδέψετε στην Τουρκία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Σκεφτείτε προσεκτικά πριν ταξιδέψετε στην Τουρκία

Νέα ταξιδιωτική οδηγία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα ταξιδιωτική οδηγία με την οποία ζητά από τους Αμερικανούς πολίτες να σκεφτούν προσεκτικά την ανάγκη να ταξιδέψουν στην Τουρκία αυτό το διάστημα» εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η νέα σύσταση αποτελεί ξεκάθαρη ένδειξη των ανησυχιών για νέα τρομοκρατική επίθεση στη χώρα και είναι η πρώτη που εκδίδεται για την Τουρκία από τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα ο νέος υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον. Όπως τονίζεται μάλιστα στην ταξιδιωτική οδηγία γίνεται έκκληση προς του αμερικανούς πολίτες να αποφύγουν τις επισκέψεις στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας εξαιτίας της συνεχιζόμενης τρομοκρατικής απειλής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία διετία στην Τουρκία έχουν χάσει τη ζωή τους σε τρομοκρατικές επιθέσεις περισσότεροι από 300 άνθρωποι. Οι πιο συχνοί στόχοι των τρομοκρατών ήταν η Κωνσταντινούπολη, η Άγκυρα και οι κουρδικές περιοχές στα νοτιανατολικά της χωρας.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διατηρεί σε ισχύ την οδηγία για προσωρινή απομάκρυνση των οικογενειών των υπαλλήλων που υπηρετούν στο Γενικό Προξενείο της Κωνσταντινούπολης, λόγω πληροφοριών ότι εξτρεμιστικές οργανώσεις σχεδιάζουν επιθέσεις έναντι αμερικανικών στόχων.

Ταυτόχρονα, όλοι υπάλληλοι της αμερικανικής κυβέρνησης που σχεδιάζουν να μεταβούν στην Κωνσταντινούπολη χρειάζονται πρώτα την άδεια του υπουργείου.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση