HomeHL-GreeceΓιατί ο Τσίπρας και ο Κυριάκος μιλούν για εκλογές

Γιατί ο Τσίπρας και ο Κυριάκος μιλούν για εκλογές

Πολιτικές εξελίξεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από την κατηγορηματική δήλωση πως οι εκλογές θα γίνουν το 2019 ο Αλέξης Τσίπρας έφθασε στο ερώτημα… «τι νόημα έχουν τώρα οι εκλογές;»! Προφανώς υπό την πίεση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και των στελεχών του που του ζητούν να στήσει κάλπες όσο ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στα επίπεδα του 20%.

Ο πρωθυπουργός, στην επέτειο των δύο ετών από την άνοδο του κόμματός του στην εξουσία, δήλωσε πως «οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και αφού η χώρα θα έχει βγει οριστικά από την κρίση». Προφανώς οι εκλογές είναι ένα ενδεχόμενο που ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να αποφύγει.

Μιλώντας για το δημοψήφισμα του 2015 αποκάλυψε και το «γιατί», αναφερόμενος στην περίπτωση που θα είχε κερδίσει το «ναι»: «Το σύστημα εξουσίας που λεηλάτησε και χρεοκόπησε τη χώρα, θα έπαιρνε την εκδίκησή του με μανία και μίσος. Ακόμη και τώρα μιλάνε για ειδικά δικαστήρια»!

Στην Κουμουνδούρου η τάση που ζητά κάλπες για να διατηρήσουμε τις δυνάμεις μας είναι πιο ισχυρή από την αντίστοιχη στο Μέγαρο Μαξίμου. Κομματικά στελέχη βλέπουν το αδιέξοδο της κυβερνητικής πορείας και δεν κρύβουν τον φόβο τους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γυρίσει στα προ κρίσης ποσοστά αν παραμείνει στην εξουσία.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Λέω στους Έλληνες «εμπιστευθείτε μας. Είμαστε έτοιμοι»

Με φουλ επίθεση απαντά η ΝΔ. «Αν έκανε ένα καλό ο Τσίπρας είναι ότι απομυθοποίησε το αφήγημα της εύκολης εξόδου από την κρίση. Ψέμματα, ανικανότητα και φόροι: Αυτή είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ. Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι σε εκλογική εγρήγορση από τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε τις περιοδείες και τις εξορμήσεις εκτός Αθηνών.

Η ΝΔ μιλά για εκλογές γιατί θέλει να πείσει ότι είναι έτοιμη, ώστε να αυξηθούν οι ελπίδες της να κερδίσει την αυτοδυναμία. «Εμπιστευθείτε μας, είμαστε έτοιμοι», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ζήτησε από τα στελέχη του να εντείνουν τις αντιπολιτευτικές τους προσπάθειες.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ ετοιμάζει νέες προτάσεις, νέα πρόσωπα και διευρύνει τον κύκλο των υποστηριχτών του, καθώς γνωρίζει ότι η αποστολή που θα κληθεί να αναλάβει θα είναι εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη και για τον ίδιο και για την παράταξή του.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση