HomeHL-HealthΠόλεμος Πολάκη στην ΠΟΕΔΗΝ: Ειρωνεύεται και μιλά για… σκηνοθετημένες κατσαρίδες

Πόλεμος Πολάκη στην ΠΟΕΔΗΝ: Ειρωνεύεται και μιλά για… σκηνοθετημένες κατσαρίδες

Την ώρα που η Υγεία αιμορραγεί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πόλεμο στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) που αναδεικνύει συστηματικά τους τελευταίους μήνες τα χρόνια ή μη προβλήματα στο ΕΣΥ έχει κηρύξει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, βάζοντας στην εμπροσθοφυλακή της τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Παύλο Πολάκη και αξιοποιώντας στο έπακρο την ανοίκεια, προσβλητική και χαμηλού επιπέδου γλώσσα του μέσω των social media.

Οι «ακτινογραφίες» της ΠΟΕΔΗΝ στα δημόσια νοσοκομεία γίνονται με μεγάλη συχνότητα -γεγονός που μαρτυρά και μεγάλα προβλήματα- και αφορούν βασικούς τομείς της λειτουργίας του ΕΣΥ, από τις διακομιδές στα εφημερεύοντα νοσοκομεία και τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό μέχρι τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, τις Εντατικές και τις δραματικές ελλείψεις υλικών.

Κι ενώ θα περίμενε κάποιος από τους αρμόδιους των δημόσιων νοσοκομείων και του ΕΣΥ να ασχοληθούν επί της ουσίας με όσα καταγράφει και καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, όχι μόνο δεν συμβαίνει αυτό, αλλά οι εκπρόσωποι των εργαζομένων βρίσκονται αίφνης διαρκώς στο στόχαστρο των επικεφαλής της ηγεσίας της Αριστοτέλους, κατηγορούμενοι είτε για ψέματα είτε για προπαγάνδα, με τον κ. Πολάκη να έχει πάρει πάνω του αποκλειστικά το επικοινωνιακό σόου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κάθε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ δίνει το… σήμα για την εμφάνιση στα social media του αναπληρωτή υπουργού Υγείας με -δήθεν- καυστικές αναρτήσεις, επιθετικό περιεχόμενο και σκληρή γλώσσα, στο όνομα της πάταξης της διαφθοράς και της στήριξης του συστήματος υγείας. Στις περισσότερες καταγγελίες που έχει κάνει η ΠΟΕΔΗΝ για τον χώρο του ΕΣΥ και τις δυσλειτουργίες του, η απάντηση είναι πανομοιότυπη από πλευράς του κ. Πολάκη: εμπεριέχει τα «βοθροκάναλα» και τα «σάπια μέσα της διαπλοκής» (όταν αναφέρεται στον Τύπο) και σε «βούρκο αυτοεξευτελισμού» και «πάτο συνδικαλιστικό» (όταν μιλά για τους εκπροσώπους των εργαζομένων του ΕΣΥ και τις σημαντικές καταγραφές τους σε ελλείψεις και προβλήματα).

Ο κ. Πολάκης δεν «βλέπει» προβλήματα ούτε ελλείψεις, δεν «βλέπει» κενά στο ΕΣΥ, στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ. Δεν «ακούει» τις κραυγές διαμαρτυρίας που βγάζουν πλέον εργαζόμενοι και ασθενείς αναζητώντας σεντόνι, μαξιλάρι, φάρμακο. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Πολάκης είχε κατηγορήσει τα κανάλια που «βγάζουν πολύωρα ρεπορτάζ ότι λείπει ένα σεντόνι από κάποια νοσοκομεία, που δεν λείπει πια, ή μια σύριγγα, που δεν λείπει πια…». Χθες, αντί απάντησης σε βίντεο που έδειχνε πως οι θάλαμοι «κυριαρχούνται» από κατσαρίδες, επέλεξε να κατηγορήσει τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ για «σκηνοθεσία» και να ειρωνευτεί τον όγκο των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση