HomeΚΟΣΜΟΣΟ Ρέντσι επιστρέφει: Η ήττα στο δημοψήφισμα μας έκανε κακό, αλλά προχωράμε μπροστά

Ο Ρέντσι επιστρέφει: Η ήττα στο δημοψήφισμα μας έκανε κακό, αλλά προχωράμε μπροστά

Έτοιμος για νέα προεκλογική καμπάνια;

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δυναμική είναι η επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, ο οποίος επιλέγει να δηλώσει το «παρών» στους ψηφοφόρους του μέσω κειμένου, στο οποίο φροντίζει να παραδεχθεί το κακό που προκάλεσε η ήττα του δημοψηφίσματος, ενώ δεν παραλείπει να επιτεθεί για μία ακόμα φορά στη Γερμανία.

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός μέσα από το κείμενο του μπλογκ του με τίτλο «Αργά, ή γρήγορα το μέλλον επιστρέφει», εξηγεί ότι στόχος είναι να προχωρήσει μπροστά, παρά τις δυσκολίες και παρά την ήττα στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση.

«Η ήττα στο δημοψήφισμα μας έκανε κακό. Με τις μεταρρυθμίσεις, θέλαμε μία χώρα πιο απλή και πιο ισχυρή. Δεν πήγε καλά. Ήθελα να κόψω εκατοντάδες καρέκλες και στο τέλος η καρέκλα που έφυγε ήταν η δική μου. Αλλά και αυτή η ήττα ανήκει στο παρελθόν», γράφει ο Ρέντσι, ανακοινώνοντας στη συνέχεια πως θα διαμορφωθεί μία νέα ομάδα του Δημοκρατικού Κόμματος, προετοιμάζοντας ενδεχομένως τους πολίτες για μία νέα προεκλογική περίοδο.

Ο 42χρονος πολιτικός δεν παραλείπει να εξαπολύσει νέα επίθεση κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης όταν τονίζει πως δεν έχει κανένα νόημα «να αποστέλλονται γελοίες επιστολές που ζητούν παράλογες διορθώσεις για το έλλειμμα, όπως εκείνες που μας έστελναν χωρίς αποτέλεσμα για τρία χρόνια».

Στη συνέχεια διερωτάται: «Μπροστά σε 45.000 σεισμικές δονήσεις και στην αθέτηση της ΕΕ για τους μετανάστες, πώς απαντούμε, όχι στους όρους που σεβόμαστε, αλλά στις μυωπικές ερμηνείες των όρων που έχουν τεθεί από κάποιους ευρω-γραφειοκράτες;».

Σύμφωνα με αναλυτές δεν είναι τυχαίος ο χρόνος που ο Ρέντσι επέλεξε να απευθυνθεί στους πολίτες, καθώς σήμερα το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσιζε για τον περίφημο εκλογικό νόμο Italicum.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι όσοι εκτιμούν πως με τον τρόπο που διάλεξε ο πρώην πρωθυπουργός να στείλει το μήνυμά του, δηλαδή με τη δημιουργία ενός μπλογκ, δείχνει την πρόθεσή του για πιο άμεση επαφή με τους πολίτες, προετοιμάζοντας πιθανώς το έδαφος για μία νέα προεκλογική καμπάνια.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση