HomeΕΛΛΑΔΑΣυγκέντρωση νοσοκομειακών γιατρών έξω από το Μαξίμου την Τετάρτη

Συγκέντρωση νοσοκομειακών γιατρών έξω από το Μαξίμου την Τετάρτη

Κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συγκέντρωση συνδικαλιστικών στελεχών έξω από το Μέγαρο Μαξίμου προγραμματίζει το πρωί στις 9:00 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Η ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρεται για την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο όπως αναφέρει «κατέρρευσε», σημειώνοντας ότι σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ, στην Ελλάδα οι δημόσιες δαπάνες υγείας ανέρχονται στο 5% του ΑΕΠ, ενώ στην Μεγάλη Βρετανία, στην οποία ασκείται κριτική για κατάρρευση του συστήματος υγείας είναι 7,7% του ΑΕΠ, έναντι 8,6% στη Γαλλία και 9,4% στην Γερμανία.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι για το 2017, οι δημόσιες δαπάνες υγείας «είναι μειωμένες κατά 200 εκ. ευρώ, η επιχορήγηση στα νοσοκομεία παραμένει στα επίπεδα του 2016 (1.156.000.000 ευρώ), μειωμένη από το 2015 κατά 350.000.000 ευρώ, ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων αγγίζουν το 1,8 δισ. ευρώ».

Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για «μηδενικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μεγάλες ελλείψεις υγειονομικού, χειρουργικού υλικού, αναλώσιμων, φαρμάκων και για ασυντήρητο ιατρικοτεχνολογικό εξοπλισμό».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση